Tabs: Blog | About Me |

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19

Ο Αθήναιος εγκαινίασε το ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟ



"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε". Το επιτυχημένο σλόγκαν στριφογυρίζει στο μυαλό μου από χθες αν και μπαίνω στον πειρασμό να το παραφράσω: "Ανοίξαμε και μας .. περιμένατε".
Υπερφίαλο? Κι όμως .. ο ρυθμός των αιτημάτων συμμετοχής στο Φιλοξενείο είναι τέτοιος που δείχνει πως μία κοινή στέγη σαν "έτοιμοι από καιρό, την περιμέναμε".


Ανέθεσα τα εγκαίνια στον Αθήναιο . Κι εδώ οφείλω να ομολογήσω πως όταν οι ιδέες προκύπτουν ξαφνικά και υλοποιούνται .. διαισθητικά (με την διάθεση της στιγμής, που λέω συνήθως) δεν σου αφήνουν περιθώριο για ... ατέλειωτες νύχτες σκέψης. Βάζεις μπρος παρορμητισμούς και συναισθήματα και λειτουργείς με την απαλάδα της ψυχής σου.

Ένας τέτοιος εσωτερικός διάλογος διημείφθη, που πάνω κάτω είχε ως εξής:
- Ποιός θα κόψει την κορδέλα?
- Χμ ένας απόλυτα αντιπροσωπευτικός μπλόκερ.
- Δηλαδή?
- Να 'χει μεστό λόγο (παλιός στο κουρμπέτι), εμπνευσμένη γραφή, να κατέχει την τέχνη του "παρασύρειν" δια της αφηγήσεως, να διαθέτει θηλυκό μυαλό (αυτό που γεννά) και να 'ναι δείγμα του ... "it's a man 's world" ή για να το φέρουμε και στα
μέτρα μας "it's a blogger's world".
- Ε .. αυτός είναι ο Αθήναιος.



Πράγματι!! Και το κείμενό του είναι απόλυτα αντάξιο της φήμης του. Μοσχοβολάει μυρωδιές της κατσαρόλας, με γύρισε στις εποχές που τα σπίτια "γειτόνευαν" και δεν ακουμπούσαν απλά το ένα στο άλλο, ξεχειλίζει συναίσθημα (έτσι όπως μόνο ο Αθήναιος ξέρει να το "σερβίρει", κρυμμένο δηλαδή, πίσω από τις γεύσεις) και σε κάνει να χαμογελάς γλυκόπικρα και να σκέφτεσαι πόσο εύκολο είναι να παραδεχτείς όσα έχουμε ανάγκη ως άνθρωποι: και πόσο δύσκολα το πράττεις, οχυρωμένος συνήθως σε μικροεγωισμούς και ταπεινά κίνητρα. Ο Αθήναιος όμως τα υπερσκέλισε όλα τούτα στην αφήγησή του.
Το πόστ βρίσκεται στο Φιλοξενείο κι έχει τίτλο: "Κάντο όπως η Βέφα".



Να είσαι καλά, μάγειρα, και είθε να το κάνουμε όλοι .. όπως ο Αθήναιος. Με το δεξί και ορεξάτα :)


* Η reception του Φιλοξενείου εξακολουθεί να δέχεται "κρατήσεις". Θέλω να σας θυμίσω μόνο ότι ο χώρος δεν λειτουργεί κοινοβιακά. Κάθε ένοικος, μένει για μία και μόνη φορά εκεί, απολαμβάνει την φιλοξενία σε .. σουίτα και αφήνει το δικό του στίγμα πριν αναχωρήσει. Τα σχόλια ωστόσο, θα παραμένουν ανοιχτά για όσους επιθυμούν να πουν το κάτιτις τους επί των κειμένων.
** Η φωτογραφία δια χειρός Υπουργού Zouri, κατά την τελετή των εγκαινίων.

buzz it!


Permalink για το "Ο Αθήναιος εγκαινίασε το ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟ"

3 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Καλορίζικο!
σου έστειλα και καταφατικό μέηλ...
σήκωσε το ακουστικό.

9:29 π.μ.  
Blogger oistros said...

Κύριε Ροϊδη
είπαμε ότι είναι "άπειρη" η ρεσεψιονίστ?
Πλάκωσε πολύ πελατεία κι έχει μπερδέψει τις γραμμές και τα ακουστικά :)
Αλλά έχει όρεξη και που θα πάει .. θα βάλει σε τάξη όλες τις κρατήσεις. Απαντάει απλώς με λίγες ώρες καθυστέρηση. Καλώς ορίσατε.

2:16 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Έξυπνη ιδέα !!!

3:42 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home