Tabs: Blog | About Me |

Τρίτη, Αυγούστου 22

Επιτέλους, μία συγνώμη για την Κασάνδρα


Δεν τον ξέρω και δεν τον ψήφισα. Τον βλέπω όμως από χθες συντετριμμένο στα μέτωπα της φωτιάς στην Κασάνδρα. Έμαθα πως πέρασε την νύχτα εκεί. Αποτελεσματικός μπορεί να μην ήταν. Σχέδιο μεταφοράς και διάσωσης τουριστών και κατοίκων δεν εφαρμόστηκε. Χρειαζόμουν όμως μία συγγνώμη σήμερα και ήταν ο μόνος που είχε το φιλότιμο να την πει. Η μισή κυβέρνηση έπεσε πάνω του γιατί θεώρησε επικοινωνιακό λάθος τη δήλωσή του. Ο Βύρων και ο Προκόπης είπαν ότι η στάση του τους "άδειασε". Προσωπικά την βρήκα ανθρώπινη. Ο Υπουργός Μακεδονίας Γιώργος Καλαντζής ήταν ο μόνος που μίλησε για ευθύνες και για άμεση αναδάσωση. Αυτά μπορεί να ξεχαστούν αύριο. Δεν βαυκαλίζομαι να πιστέψω τις "στρογγυλές" κουβέντες. Μεταξύ των "υπευθύνων" μπορεί να είναι ψηφοφόροι και μεταξύ των εργολάβων μπορεί να είναι χρηματοδότες.
Εγώ, όμως, ο στερημένος κακομοίρης έλληνας που περιστοιχίζεται από αλαζόνες πολιτικούς θα αρκεστώ στη συγνώμη σας, κύριε Υπουργέ. Χρειαζόμουν μία συγνώμη σήμερα. Αύριο όμως δεν θα φτάνει αυτό. Αύριο θα ζητήσω περισσότερα.

Η δήλωσή του αυτούσια: θεωρώ καθήκον μου και θέλω να ζητήσω από βάθους καρδίας συγνώμη, ακόμη και για το πιο μικρό μέτρο που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να λάβουμε και δεν το πράξαμε.

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το "Επιτέλους, μία συγνώμη για την Κασάνδρα"

15 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Η συγγνώμη σε τέτοιες καταστάσεις δεν φτάνει.
Ποτέ δεν ήταν, ούτε θα είναι αρκετή!

10:23 μ.μ.  
Blogger ovi said...

Το ξέρω οτι μιλάω απο μακριά αλλά μια παραιτηση θα ηταν κάτι. Επικοινωνιακό λάθος; Δυσκολεύομαι να πιστέψω στις λέξεις και τώρα που τις γράφω!!!

10:28 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Είναι μία αρχή, lucyluce. Την βρήκα "όαση" μπροστά την πολιτική καφρίλα των υπολοίπων.
@ οvi
όντως ζεις μακριά. Σ' αυτόν τον τόπο η πολιτική ευθιξία μηδενίστηκε τα τελευταία χρόνια και οι παραιτήσεις υπουργών είναι έννοια κενή περιεχομένου. Ακόμη κι όταν ο κόσμος ξεσηκώνεται ο πρωθυπουργός "αποπέμπει" δύσθυμα το όποιο βλαστάρι. Η "συγνώμη¨ επίσης δεν συνίσταται. Οι επικοινωνιολόγοι την συνέδεσαν με την ηττοπάθεια και έκτοτε διεγράφη από το πολιτικό λεξιλόγιο. Πίστεψε με, το αποψινό ήταν "πρώτο θέμα". Επιτέλους ένας Υπουργός είπε μία "συγνώμη". Και σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο έπαθε αμόκ.

10:44 μ.μ.  
Blogger vangelakas said...

να δουμε με το θεμα της αμεσης αναδασωσης... Μακαρι! Οσο για την συγγνωμη... τι να πει κανεις; Αρκει για ολον τον κοσμο που θα προσπαθει να παραθερισει η να "αναψυχηθει" στα μερη αυτα με γυρω του σκελετωμενους κορμους;

Πολυ κριμα ρε γαμωτο...

10:52 μ.μ.  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Ανθρώπινη η συγνώμη, αλλά εδώ μιλάμε για μια τεράστια καταστροφή με νεκρούς και τραυματίες. Συμφωνώ κι εγώ πως δεν μού λέει απολύτως τίποτα μια "συγνώμη" όταν μιλάμε για τέτοιου είδους ευθύνες. Ή παραιτείσαι και ΔΙΚΑΖΕΣΑι για τις παραλείψεις σου ή θεωρείς ότι είσαι εντάξει απέναντι στην χώρα σου και στο αξίωμά σου και παραμένεις. Αν όντως υπάρχουν ευθύνες ΄όπως σπεύδει να παραδεχτεί, τι να μού κάνει μια "Συγνώμη",από τα χείλη ενός Υπουργού;;;
Είναι γελοίο.....

10:53 μ.μ.  
Blogger Dark Angel said...

Και στο "σαμινα" οι συγνώμες έπεσαν μετά. Ξεχάστηκε ΚΑΙ αυτό. Μπανανία...και κυρίως μπανανοπολίτες που όσο και να κλαίγονται τη γόπα (από τσιγάρο ή από κάποια εντυπάκια) την πετάνε αναμμένη...


Βρε Ουστ! Αλήτες...

12:14 π.μ.  
Blogger oistros said...

@ vangelakas
σας διαβάζω μετά βδελυγμίας. Το λέω εδώ γιατί εκεί δεν μου δίνετε την ευκαιρία παρά μόνο να διβάζω όσα γράφετε. Αν αρκεί η συγνώμη? όχι. Απλά ένοιωσα προς στιγμήν καλά που την άκουσα.
@ γατούλη
"παραιτείσαι και δικάζεσαι". Αναρωτιέμαι αν ζεις κι εσύ στο εξωτερικό. Συμβαίνουν αυτά εδώ?
@ Σκοτεινέ Άγγελε
το Σάμινα κίνησε ένα παράξενο ντόμινο με πολλές επιπτώσεις που ο κόσμος δεν έμαθε ποτέ. Πλήρωσε βέβαια ψίχουλα σε αποζημιώσεις αλλά .. "άστα σκεπασμένα" δάσκαλε (που λέει κι ο τρελός του χωριού μου).
Όσο για το ουστ .. στις εκλογές θα δω την σοφία των κρίσεων του ελληνικού λαού πάλι.

1:32 π.μ.  
Blogger vangelakas said...

ωχ! Βδελυγμια; Ασχημο μου φαινεται! Ζητω συγγνωμη τοτε... Kαλημερα σας...

8:43 π.μ.  
Blogger oistros said...

Ξεχασα τα εισαγωγικά που θα έδειχναν το .. χαριτωμένο της έκφρασης. Έχετε δίκιο. Η ζέστη θα φταίει :))

11:22 π.μ.  
Blogger vangelakas said...

Γιά νά είμαι ειλικρινής, στενοχωρήθηκα πού κατ'ρχήν, διαβάζοντας τό περί βδελυγμίας, είδα ότι δημιουργώ τέτοιο συναίσθημα.

Ελπίζω όντως, νά ήθελες νά βάλεις εισαγωγικά.

12:09 μ.μ.  
Blogger zouri1 said...

Δεκτη η συγνωμη του χθες.Σημερα να παραιτηθει.Ή να βγει να δηλωσει ποιοι εχουν ευθυνες.
Εγω γενικα τον πολυ αντιπαθω αυτον,με αποκορυφωμα τοτε με την Καραχασαν.

12:47 μ.μ.  
Blogger oistros said...

@ vangelakas
στην "οδηγική" μου τιμή (θηλυκό της προσκοπικής). Φανατική και πιστή σας αναγνώστρια. Εν τούτοις, δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί αποκλείετε τον σχολιασμό. Κάθε φορά νοιώθω φεύγοντας, σαν να σας κρυφοκοίταξα από την κλειδαρότρυπα να συνομιλείτε με τον εαυτό σας.

1:51 μ.μ.  
Blogger oistros said...

@ zouri
ειλικρινά δεν τον ξέρω. Ναι θυμάμαι αμυδρά κάτι με την Καραχασάν και την παρέλαση νομίζω. Της ζήτησε να παραστεί μαζί του? Πάντως, όπως και να 'χει και μένα η συγνώμη του δεν μου φτάνει πια. Αλλά δεν ελπίζω και σε παραίτηση. Αυτή απαιτεί φιλότιμο. Λέξη άγνωστη στους πολιτικούς μας που γραπώνουν την καρέκλα και στρογγυλοκάθονται.

1:55 μ.μ.  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Παρεμπιπτόντως, μόλις έβλεπα Αντένα όπου ο Υπουργός αντιμετώπισε με φοβερή υπεροψία και αλαζονεία τον Κανάκη (των Αμάν) και πήρε πίσω τα πάντα σχετικά με την περίφημη συγνώμη, λέγοντας ότι το είπε "για να ανακουφίσει αυτούς που υπέφεραν εκείνη την στιγμή"..........

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έλεος

9:42 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Ασε γιατί τον είδα και εγώ και αηδίασα. Σε άλλο πλάνο. Ένας ταλαίπωρος να λέει πως κάηκε το ξενοδοχείο του γιατί η Πυροσβεστική δεν ήθελε να μετακινηθεί εκεί (ήταν στο ύψωμα) και η Υπουργάρα να τσακώνεται με τον Κουλούρη (άλλος "εγκέφαλος" που γελούσε υποτίθεται με τα χάλια της κυβέρνησης) για το ποιός τον συμπονά (θεωρητικό και ανέξοδο βλέπεις αυτό) περισσότερο.
ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΙ και ΕΜΕΤΙΚΟΙ.

9:53 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home