Tabs: Blog | About Me |

Δευτέρα, Αυγούστου 28

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα και μαδώντας την Μαργαρίτα

Πάνε είκοσι χρόνια που τελείωσα το Λύκειο. Σε αντίθεση με άλλους που νοσταλγούν συχνά την εφηβεία τους ή που θα προτιμούσαν να είναι στην θέση των σημερινών παιδιών, ομολογώ ότι νοιώθω πανευτυχής που πρόλαβα την εποχή της ... μικρότερης δυνατής ανισότητας. Παρακολουθώ την τρέχουσα εισηδειογραφία με τα ΤΕΙ που κλείνουν, τους αποφοίτους του 10 παρά κάτι, τις 15.000 κενές θέσεις στην Τριτοβάθμια και κάνω αναπόφευκτα συγκρίσεις.
Τελείωσα το Λύκειο σε μία εποχή που δεν είχε ενισχυτικές διδασκαλίες. Ομολογώ ότι στη μνήμη μου είναι συγκεχυμένο αν υπήρχαν καν ΤΕΙ. Θυμάμαι σίγουρα ότι υπήρχαν αρκετά Φροντιστήρια αλλά το κατώφλι τους διάβαιναν παιδιά σχετικά προνομιούχων οικογενειών. Δεν ανήκα σ αυτά. Θυμάμαι έντονα τα συλλαλητήρια και τις καταλήψεις με αίτημα την δωρεάν Παιδεία και την κατάργηση Φροντιστηρίων και βοηθημάτων. Στην εποχή μου όμως οι πιθανότητες να εισαχθείς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ένα σημαντικό ποσοστό παρέμεναν ζήτημα αφομίωσης γνώσεων και διαβάσματος.
Η γνώση έμοιαζε το μόνο κλειδί για την επιτυχία. Έπειτα ήταν και οι οικογενειακές συμβουλές που επέμεναν σε κείνο το περιβόητο "μάθε παιδί μου γράμματα" και τριβέλιζαν το μυαλό μας σε όλη την εφηβεία. Και οι επιλογές όμως ήταν περιορισμένες. Ζήτημα οικονομικών δυνατοτήτων πάλι. Η "δωρεάν" Παιδεία ακόμη κι αν σου εξασφάλιζε μία θέση σε ΑΕΙ δεν σκόπευε να σε τρέφει σε μία ξένη πόλη μακρυά από την οικογενειακή σου εστία. Όπως ακριβώς και τώρα. Μόνο που τότε το τόλμημα ήθελε πιο γερό πορτοφόλι. Έτσι ο στόχος των περισσοτέρων από μας ήταν σχολή στη .. γειτονιά μας. Και ο πήχυς βρισκόταν ψηλά. Στα μηχανογραφικά μας -που τότε έκαναν τα πρώτα τους βήματα ως νέος θεσμός- συμπληρώναμε μόνο τρεις σχολές. Πέτυχες... μπήκες. Απέτυχες .. του χρόνου. Μαθητές με βαθμολογία της τάξεως του 14 ή 15 βρίσκονταν μεταξύ τύχης και ατυχίας. Ανάλογα την διακύμανση της βάσεως. Έχοντας συγκεντρώσει μέσο όρο βαθμολογίας 13 αποφοιτούσες από το Λύκειο. Οι παρακάτω έμεναν μεταξεταστέοι. Όριο προβιβασμού λοιπόν το 13 και όριο για αξιώσεις σε Τριτοβάθμια οπωσδήποτε το 15. Και οι θέσεις πάντα καλύπτονταν πλήρως. Ο κόσμος διψούσε για ένα πτυχίο.
Είμασταν πιο έξυπνοι? Πιο επιμελείς? Πιο πειθαρχημένοι? Τίποτα απ αυτά. Παιδιά είμασταν κι εμείς με τα μυαλά στα .. κάγκελα αλλά η εποχή μας είχε σαφέστερες προτεραιότητες και ευδιάκριτα πρότυπα. Ξέραμε ότι έπρεπε να σπουδάσουμε. Κι αυτό ήταν μονόδρομος. Κι είμασταν και πιο τυχεροί ίσως. Το διάβασμα και η προσπάθεια έφταναν. Το σχολείο δεν αλληθώριζε στα προγράμματα της Παραπαιδείας και λειτουργούσε αυτόνομα. Ή τέλος πάντων πιο αυτόνομα από ό,τι τώρα.
Ακούω το τελευταίο διάστημα την συζήτηση και τις διενέξεις με το όριο βαθμολογίας του 10. Ακούω για το ΤΕΙ της κάθε Κωλοπετεινίτσας που δεν βρήκε εισακτέους να δικαιολογήσει την ύπαρξη του και σκέφτομαι ότι μετά τον συνεδριακό τουρισμό φτιάξαμε σε αυτή την χώρα τον .. φοιτητικό τουρισμό. Στην πλάτη του κάθε ελληνικού νοικοκυριού που ελπίζει να βγάλει έναν επιστήμονα του ... οτιδήποτε. Και προς όφελος της κάθε παραγκωνισμένης ελληνικής γωνιάς που δεν κατάφερε να προσελκύσει άλλη επένδυση και έμεινε με ένα ΤΕΙ αμανάτι για να βυζαίνει τους φοιτητές του και να στηρίζει έτσι την τοπική της οικονομίας.
Το όριο του 10 με ενοχλεί. Με ενοχλεί και η όλη στρατηγική της σημερινής εκπαίδευσης. Η αφαίμαξη του οικογενειακού προϋπολογισμού σε ιδιαίτερα και φροντιστήρια που θεωρούμε πλέον απολύτως φυσιολογική υπόθεση. Η παραδοχή ότι μόνο έτσι τα παιδιά έχουν πιθανότητες να προχωρήσουν.
Με ενοχλεί ακόμη η απαξίωση των πτυχίων. Το "μάθε παιδί μου γράμματα" βρίσκει αντίλογο αμέσως σε ένα τεράστιο "γιατί? για να γίνω άνεργος με πτυχίο?". Κι όσο γκρεμιζόμαστε σε αυτή την λογική όλο και λιγότεροι έχουν πραγματική διάθεση για σπουδές. Με ενοχλεί επίσης που φτάσαμε να συζητάμε για το αν τα ΤΕΙ θα κλείσουν ή θα δεχτούν τους πιο αμελείς μαθητές επιβραβεύοντας την αδιαφορία τους, προκειμένου να συντηρήσουν την δραχμοθηρική (ευρωθηρική θα την λέμε τώρα?) σχέση των τοπικών κοινωνιών με τους φοιτητές.
Αναρωτιεμαι τι σόι φοιτητής θα αποδειχτεί ένας απόφοιτος Λυκείου με μέσο όρο βαθμολογίας το 9,5 ή το 10 ή το 10,5? Τι κενά συσσώρευσε και πως θα ανταπεξέλθει? Ή μήπως πρακτικά χρησιμεύει για να βοηθήσει ο μπαμπάς του την "στριμωγμένη" τοπική αγορά μίας μικρής επαρχιακής πόλης? Αλλά και έστω ότι κάποτε αυτός ο φοιτητής παίρνει πτυχίο θα βρει εργασία ανάλογη της ειδικότητας του?
Εδώ έχω ακόμη μία παρατήρηση. Παλιότερα επιλέγαμε σχολές βάση προσανατολισμού. Με συγκεκριμένη στόχευση. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ συγγενείς και φίλους να ψάχνουν εκ των υστέρων και εναγωνίως ποιό ακριβώς είναι το αντικείμενο της τάδε δυσνόητης (από πλευράς αρχικών) σχολής ΤΕΙ στο τέρμα Θεού που πήγε και δήλωσε χάριν ... διακόσμησης του μηχανογραφικού το "καμάρι" τους και τελικά του έλαχε ως επιλογή.
Στο μεταξύ -σημειώνω με λύπη- ότι έχουν κατασπαταλήσει περιουσίες ολόκληρες σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα, ξένες γλώσσες, πιάνα, μπαλλέτα και ένα σωρό άλλα "εμπριμέ" εφόδια.
Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλέον ψάχνουν μία "διαφορετική λύση". Κάπου στον ιδιωτικό τομέα που αρχίζει να γίνεται ελκυστικότερος οικονομικά από την δημόσια οδό για πτυχίο. Άσε που οι τίτλοι σπουδών στα Ιδιωτικά είναι πιο βαρύγδουποι. Άλλωστε έχουν το ίδιο ακριβώς αντίκρυσμα με τους κρατικούς σε πολλές περιπτώσεις: την ανεργία.
Δεν ξέρω τελικά αν τα ΤΕΙ της κάθε Κωλοπετεινίτσας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν. Δεν ξέρω αν πρέπει να πάρουν αποφοίτους Λυκείου με .. άριστα 10 στο απολυτήριο.
Δεν ξέρω αν τα πτυχία βρίσκουν δουλειά. Δεν ξέρω αν στο πανεπιστήμιο μπαίνουν οι εύποροι γόνοι ή τα εύστροφα μυαλά. Δεν ξέρω αν η έννοια της Παραπαιδείας ξεπεράστηκε στις συνειδήσεις μας. Δεν ξέρω αν τα ελκυστικά ιδιωτικά κολλέγια, ΙΕΚ, πανεπιστήμια -ή όπως αλλιώς τα λένε- είναι λύση. Το μόνο που ειλικρινά ξέρω είναι ότι δεν θα ήθελα να είμαι 18 ετών στις μέρες μας. Το μέλλον θα με τρόμαζε περισσότερο.

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το "Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα και μαδώντας την Μαργαρίτα"

7 Comments:

Blogger zouri1 said...

εγω οταν τελειωσα το λυκεο,υπηρχανε ακομα τα ΚΑΤΕΕ

2:51 μ.μ.  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Λίγα λόγια τηλεγραφικά:

Κι είμασταν και πιο τυχεροί ίσως. Το διάβασμα και η προσπάθεια έφταναν.

Αυτό χωράει πολλή συζήτηση...

μετά τον συνεδριακό τουρισμό φτιάξαμε σε αυτή την χώρα τον .. φοιτητικό τουρισμό.

!!!!!!!!! εξαιρετικά εύστοχο

Με ενοχλεί επίσης που φτάσαμε να συζητάμε για το αν τα ΤΕΙ θα κλείσουν ή θα δεχτούν τους πιο αμελείς μαθητές επιβραβεύοντας την αδιαφορία τους, προκειμένου να συντηρήσουν την δραχμοθηρική (ευρωθηρική θα την λέμε τώρα?) σχέση των τοπικών κοινωνιών με τους φοιτητές.

!!!!!!!!!! Σοφόν και σαφές. Προσυπογράφω με τα χίλια.

Στο μεταξύ -σημειώνω με λύπη- ότι έχουν κατασπαταλήσει περιουσίες ολόκληρες σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα, ξένες γλώσσες, πιάνα, μπαλλέτα και ένα σωρό άλλα "εμπριμέ" εφόδια

μόνο εδώ θα διαφωνήσω (ως προς το "εμπριμέ"=περιττά)

Σ;)))

2:54 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Περίπου συνομήλικοι είμαστε... Και ΤΕΙ υπήρχαν τότε σε κάποια από τα οποία περνούσες αν είχες γράψει σε ένα μάθημα κάτω από τη βάση , όχι με Μ.Ο. κάτω από 10 όμως!! Στα χρόνια μου φροντιστήριο κάναμε στα μαθήματα που δεν είμασταν καλοί γιατί μετρούσε για την εισαγωγή η γενική βαθμολογία όλων των τάξεων του λυκείου (το κατήργησε ο Τρίτσης το 87??88??) και στα μαθήματα δέσμης στην Γ' Λυκείου. Όχι όλοι όμως, ούτε στους σημερινούς εξοντωτικούς ρυθμούς. Οι τότε συμμαθητές τότε που επέλεξαν το Τεχνικό-Επαγγελματικό λύκειο, δούλευαν από τα 18-19 τους. Οι υπόλοιποι του Γενικού μόνο την επαγγελματική αποκατάσταση δεν είχαν στο μυαλό τους όταν επέλεγαν σχολές στο μηχανογραφικό. Υπήρψε άλλο κλίμα όντως...

3:09 μ.μ.  
Blogger oistros said...

@ ζούρι
θυμάμαι καλα ότι υπήρχαν ακόμη και ΣΕΛΕΤΕ και ΚΑΤΕΕ.
@ γατούλη
μπορεί να έχεις δίκιο για τα "εμπριμέ". παραμένω υπέρμαχος της .. παιδικότητας. Και λυσσάω βλέποντας να τραβολογάνε 7χρονα παιδιά σε μπαλλέτα, κολυμβητήρια και ένα σωρό μπιχλιμπιδάτα κόλπα που τους κλέβουν τον χρόνο και την παιδικότητα .
@ ανώνυμε
Παράξενο αλλά τα ΤΕΙ όντως δεν τα θυμάμαι. Ίσως δεν είχαν σχέση με τα Γενικά Λύκεια τότε. Όσο για την επαγγελματική αποκατάσταση μερικοί από μας την είχαν ως αναγκαστικό στόχο. (όταν ο μπαμπάς δεν είναι Ωνάσης αλλά Θανάσης .. σκέφτεσαι να σπουδάσεις κάτι που να σε θρέφει κάποτε).

4:06 μ.μ.  
Blogger αθεόφοβος said...

Εχεις απόλυτο δίκιο σε ότι γράφεις .
Εγραψα και γώ αντιστοιχο πόστ.

9:01 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Θα συμφωνήσω Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Ω-Σ (και πάλι) με όλες τις απόψεις που κατέθεσες και με τον τρόπο και το ύφος που το έκανες. Πιθανώς και να είμαστε συνομήλικες ή έστω, εκπρόσωποι της ίδιας γενιάς. Εξ όσων θυμάμαι απ’ το μηχανογραφικό μου (που ηρήσθω εν παρόδω, θα πρέπει να είναι μακράν το χειρότερο μηχανογραφικό που έχει υποβάλει ποτέ υποψήφιος), Τ.Ε.Ι. υπήρχαν και στο Γενικό Λύκειο. Σ’ αυτά υπάγονταν οι σχολές Νοσηλευτριών και Μαιών κι αν δεν κάνω λάθος και οι σχολές Νηπιαγωγών και Οικιακής Οικονομίας (… ναι, είχαμε και τέτοια, μη γελάτε). Αλλά ακόμα και για την εισαγωγή σε αυτά, απαιτούνταν ένας μέσος όρος βαθμολογίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, από 15 και πάνω. Το λέω γιατί, μολονότι είχα δηλώσει τη σχολή Νηπιαγωγών (ως έσχατη επιλογή, γιατί όπως ειπώθηκε, δεν είχαμε και πολλές) δεν κατάφερα να περάσω πουθενά την πρώτη χρονιά, με απολυτήριο 17 και κάτι και επιδώσεις 19, 5 στα Λατινικά, 19 στην Ιστορία, 14 στην Έκθεση και 13 στα Αρχαία Ελληνικά. Χρειάστηκε να ξαναδώσω Αρχαία την επόμενη χρονιά, για να περάσω στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Θυμάμαι μάλιστα, πως απαντούσα σε σχετικές ερωτήσεις κάποιων καθηγητών μου (που είχαν σίγουρη την επιτυχία μου… τρομάρα τους μια και τρομάρες μου δέκα), με ένα χαρακτηριστικό (Καβαφικό) λογοπαίγνιο ... "Αποχαιρέτα την, την Φιλοσοφική που χάνεις" :-)

6:05 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΚΑ 20 Aug 2008 11:36 GMT






ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΔΥΛΗ 6978416379

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΡΕΛΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ
ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΟ ΡΟΚΟΦΥΛΛΟ ΑΠΑΤΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
ΣΜΥΡΛΗ ΧΡΗΣΤΟ ΑΠΑΤΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΠΑΤΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΕΣΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ 07 Aug 2008 18:05 GMT

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΔΥΛΗ 6978416379

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΡΕΛΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ
ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΟ ΡΟΚΟΦΥΛΛΟ ΑΠΑΤΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
ΣΜΥΡΛΗ ΧΡΗΣΤΟ ΑΠΑΤΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΠΑΤΗ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗ ΚΩΣΤΑ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ !!!
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΔΥΛΗ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑ»

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΕΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 22-04-2008 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΗΘΗΚΕ!!!

Ο Μέργος Γεώργιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ? Τηλ. 210 - 52.24.861
Ο ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ? 210 - 52.15.338


Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 31-01-2008 ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΡΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΝΚΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ?? Τηλ. 210 36.32.443
INKA Ακαδημίας 7 e-mail: inka@inka.gr

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ


ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

από ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΙ 4:57μμ, Σάββατο 31 Μαΐου 2008
(Τροποποιήθηκε 8:40μμ, Σάββατο 31 Μαΐου 2008)
Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΜΗΜΑ...Περνώντας από το Σύνταγμα είδαμε τον αγωνιστή Λευτέρη Κονδύλη δημοκράτη από το Αγρίνιο να συμμετέχει με τον τρόπο του στις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον : με την ντουντούκα

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΜΗΜΑ...



Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον Τομέα Περιβάλλοντος του κόμματος διοργανώνουν σήμερα ολοήμερη εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, για το περιβάλλον , το κλίμα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και προβολή DVD, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτρια, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα ¨Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή¨. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 8.30 το βράδυ με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Περνώντας από το Σύνταγμα είδαμε τον πιστό αγωνιστή του ΠΑΣΟΚ τον Λευτέρη Κονδύλη από το Αγρίνιο να συμμετέχει με τον τρόπο του στις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον : με την ντουντούκα έπαιζε λόγους του Ανδρέα Παπανδρέου.

Απότι γνωρίζουμε του είχε πει ο ίδιος ο Ανρέας Παπανδρέου να παίζει την φωνή του μετά τον θάνατό του και ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ δεν ξέχασε την επιθυμία του μεγάλου ηγέτη....

Γι'αυτή του την πίστη στον Αντρέα Παπανδρέου ο Λευτέρης πλήρωσε ακριβά...κάποιοι αντίπαλοι του διάλυσαν την οικογένεια, του πήραν την περιουσία του, τα αμάξια του, τα παιδιά του τον έκλεισαν στο ψυχιατρείο όταν αντέδρασε και τέλος του έκαναν έξωση από το σπίτι του για να τον αποτελειώσουν......(και τους ενημερώνουμε να τον αφήσουν ήσυχο...γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα και έχουμε ράμματα για την γούνα τους)!!!!

Ας ελπίσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης για το σκάνδαλο θα δώσουν λύση στα χρόνια προβλήματα του έντιμου αγωνιστή Λευτέρη Κονδύλη (ο οποίος γνωρίζει πολλά...για τους προδότες του ΠΑΣΟΚ) και θα σταματήσει τους πολλούς εσωκομματικούς διώκτες του Ανδρεοπαπανδρεικού Λευτέρη.....


Το Περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή θέλει και ανθρωπιστική αλλαγή.....



ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΚΟΙ - ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΙ
Η Ώρα της Αλήθειας για ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΔΥΛΗ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑ» ΕΙΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ?
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ....

ΟΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΒΙΑΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.....

ΟΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΒΙΑΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.....

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΟΙΛΙΤΙΚΟΙ...

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΙ:


"Περνώντας από το Σύνταγμα είδαμε τον πιστό αγωνιστή του ΠΑΣΟΚ τον Λευτέρη Κονδύλη από το Αγρίνιο να συμμετέχει με τον τρόπο του στις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον : με την ντουντούκα έπαιζε λόγους του Ανδρέα Παπανδρέου.
Απότι γνωρίζουμε του είχε πει ο ίδιος ο Ανρέας Παπανδρέου να παίζει την φωνή του μετά τον θάνατό του και ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ δεν ξέχασε την επιθυμία του μεγάλου ηγέτη....
Γι'αυτή του την πίστη στον Αντρέα Παπανδρέου ο Λευτέρης πλήρωσε ακριβά...κάποιοι αντίπαλοι του διάλυσαν την οικογένεια, του πήραν την περιουσία του, τα αμάξια του, τα παιδιά του τον έκλεισαν στο ψυχιατρείο όταν αντέδρασε και τέλος του έκαναν έξωση από το σπίτι του για να τον αποτελειώσουν......(και τους ενημερώνουμε να τον αφήσουν ήσυχο...γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα και έχουμε ράμματα για την γούνα τους)!!!!
Ας ελπίσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΆΝΔΑΛΟ θα δώσουν λύση στα χρόνια προβλήματα του έντιμου αγωνιστή Λευτέρη Κονδύλη (ο οποίος γνωρίζει πολλά...για τους προδότες του ΠΑΣΟΚ) και θα σταματήσει τους πολλούς εσωκομματικούς διώκτες του Ανδρεοπαπανδρεικού Λευτέρη....."



Ανώνυμος είπε...
periptosi paiderastias sto Agrinio??.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΟΦΥΛΛΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ της ΡΟΚΟΦΥΛΛΟΥ ΑΝΝΑ???

Legetai xoris na to gnorizoume prokeitai giapi8ani periptosi paiderastias sto Agrinio. Pi8anon viazan paidia kapoioi se aytin tin poli...
emleketai akougeta kapoios Rokofylos kai h gynaika tou Lalioti pou ypegrafe opos elegan os psyxiatros.....einai polloi mlegmenoi...mporei na ton ka8arisoun ton Leyteri...

oloi sto Pasok toxeroun...

Ανώνυμος είπε...
AKOYGETAI OTI STHN YPOUESH PAIDOFILIAS - PAIDERASTIAS AGRINIOY TO ONOMA TOY XRHSTOY ROKOFYLLOY...O XRHSTOS ROKOFYLLOS KAI O ADERFOS TOY ASELGOYSAN SE MAUHTRES !!!

Ανώνυμος είπε...
που τα βρηκε τα χρηματα η Μαρίνα Οικονόμου Λαλιωτη η ψυχιατρος της μιζας??? τι σχεση ειχε με το ΓΑΛΗΝΙΟ οπου οι εμποΡοι ναρκωτικων "βαπτιζοντουσαν χρηστες??? Η Μαρίνα Οικονόμου - ΑΠΑΤΗ έβαλε με πλαστες βεβαιώσεις τον Λευτέρη Κονδύλη το ψυχιατρείο???

Ανώνυμος είπε...
οταν η Νικολουλη εφτασε για το ΑΛΕΞ εξω απο τα γραφειο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ για τι την σταματησε η ΕΥΠ????
ΘΑΤΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ !!!!
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ....



Υ.Γ. ΜΗΝ ΤΑ ΣΒΗΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΛΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!

---------
ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Η Ώρα της Αλήθειας για ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΔΥΛΗ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑ» ΕΙΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ?
Το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει. Επ’ αυτού κανείς δε μπορεί να αμφιβάλλει. Μπορεί να είναι παροδικό φαινόμενο, μπορεί και μόνιμο. Μάλλον προς τη δεύτερη κατεύθυνση πάμε. Η χθεσινή δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής είναι ενδεικτική της πολιτικής αλλαγής.

Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής προτιμά τον ρόλο του κομματάρχη...
Προκαλεί θλίψη η ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στην Ηλεία. Ακόμη και μπροστά σε κομματικά ακροατήρια ένας πρωθυπουργός δεν ξεχνάει τον θεσμικό του ρόλο για να μετατραπεί σε απλό κομματάρχη, όπως έκανε ο ίδιος συνεχίζοντας από εκεί που είχε μείνει, όταν μέσα στη Βουλή αποκάλεσε τον κ. Κ. Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής».
Το δόγμα είναι όποιος (Ζορμπάς) ενοχλεί φεύγει και ό,τι ενοχλεί καταργείται
Η αναμενόμενη εκπαραθύρωση του κ. Ζορμπά από την «ανεξάρτητη αρχή» για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, αποφασίστηκε και όπου νάναι υλοποιείται.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ»

22 Ιούλιος 2008 9:43 μμ
Ανώνυμος είπε...
ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΒΟΜΒΑ
ΟΙ ΣΗΜΙΤΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΑ...
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!!

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΔΥΛΗ 6978416379

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΕΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 22-04-2008 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΗΘΗΚΕ!!!


Ο Μέργος Γεώργιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ? Τηλ. 210 - 52.24.861

Ο ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ? 210 - 52.15.338



Α.Π. 28058 / 10-07-2008

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 31-01-2008 ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΡΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΝΚΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ?? Τηλ. 210 36.32.443

Α.Π. 28058 / 10-07-2008

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΔΥΛΗ 6978416379

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΡΕΛΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ
ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΟ ΡΟΚΟΦΥΛΛΟ ΑΠΑΤΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
ΣΜΥΡΛΗ ΧΡΗΣΤΟ ΑΠΑΤΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΠΑΤΗ
ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΒΕΡΕΛΗ ΧΡΗΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΩΤΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ !!!

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΦΤΑΣΕ!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

5:12 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home