Tabs: Blog | About Me |

Κυριακή, Αυγούστου 26

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ...



Την πήρα χθες. Δεν με νοιάζει ποιός την έγραψε και δεν το εξετάζω καν. Θα την αναρτήσω εδώ γιατί με εκφράζει. Ελπίζω να κάνουν κι άλλοι bloggers το ίδιο. Έχει ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ που στέκεται σαν κόμπος στο λαιμό μου δύο μέρες τώρα. Την παραθέτω αυτούσια και θα νοιώσω ικανοποίηση αν την δω να αναπαράγεται. Λένε πως είμαστε απαθείς και ευκολόπιστοι. Αν πράγματι είμαστε, θα το καταπιούμε κι αυτό.
Αν όχι, δεν είναι κακή ιδέα να επιστρέψουμε τα κάρβουνα και τις στάχτες σε όσους τα δημιούργησαν. Ή να τους ζητήσουμε επιτέλους να μας δείξουν πόσο ειλικρινά νοιάζονται για την καταστροφή που μας βρήκε (εξ’ υπαιτιότητάς τους).


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ & ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ (εν θερμώ)

Εγώ, ο «απλός πολίτης» της ταλαίπωρης αυτής χώρας, που θρήνησε πενήντα και πλέον νεκρούς από τις φλόγες της αμετροέπειας και την ανικανότητα των κρατικών μηχανισμών να πράξουν τα αυτονόητα, θέλω να σας φωνάξω ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Οφείλετε να μου εγγυηθείτε την ασφάλεια της ζωής μου, της περιουσίας μου, του εθνικού μου πλούτου, της δασικής μου κληρονομιάς και της ψυχικής μου ηρεμίας.
Οφείλετε να οχυρώσετε την καθημερινότητά μου και να προσπαθείτε να την βελτιώνετε διαρκώς, αντί να στέκεστε απαθείς ή έστω αμήχανοι σε κάθε ληστρική επιδρομή που δέχεται η ποιότητα της ζωής μου. Είτε πρόκειται για φυσική καταστροφή, είτε πρόκειται για εμπρησμό, είτε πρόκειται για την ανάγκη μου σε περίθαλψη ή σε εκπαίδευση, οφείλετε να μου διασφαλίζετε μία αξιοπρεπή διαβίωση και ένα μέλλον που δεν θα μοιάζει μέρα με τη μέρα πιο εφιαλτικό.
Οφείλετε να με αντιμετωπίζετε με αίσθημα ευθύνης και να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μου. Πάψτε να κρύβεστε σε κάθε τραγωδία, θεωρώντας ότι η «κοντόφθαλμη» μνήμη μου θα σας απαλλάξει ή θα σας αθωώσει. Πάψτε να καμουφλάρετε την ανεπάρκεια διαχείρισης κρίσεων πίσω από δικαιολογίες για «οργανωμένα σχέδια και αλλότριες δυνάμεις» (έτσι κι αλλιώς τα γνωρίζατε εκ των προτέρων).
Πάψτε να με κοιτάζετε θεατρινίζοντας τη θλίψη στα τηλεοπτικά πλάνα και ζητήστε μου επιτέλους μία συγγνώμη. Μία έμπρακτη συγγνώμη που δεν θα φέρει πίσω τους δεκάδες νεκρούς, ούτε θα ανακτήσει τις χαμένες περιουσίες. Δεν θα ανακουφίσει καν όσους θα ζήσουν τον επόμενο καιρό πιο φτωχοί, πιο ανασφαλείς και πιο προδομένοι από την ίδια τους την Πολιτεία. Δεν θα φέρει πίσω όσο οξυγόνο χάθηκε από τις αυριανές ανάσες μας. Θα έδειχνε όμως ότι πράγματι νοιάζεστε -έστω και την ύστατη ώρα- γι’ αυτό τον τόπο και την συμφορά που τον βρήκε.
Εγώ, ο πολίτης της καμένης Ελλάδας σας ζητώ την ελάχιστη απτή συγγνώμη που μου χρωστάτε. Οι πρόωρες εκλογές διέλυσαν πλήρως την κρατική μηχανή. Όλα τα κόμματα επικροτήσατε την προκήρυξή τους και σπεύσατε να δηλώσετε πανέτοιμα, χωρίς να υπολογίσετε σε τι κίνδυνο βάλατε τη χώρα που διανύει την πιο επικίνδυνη θερμοπυρική της περίοδο. Η πολιτική ευθύνη ανήκει σε όλους σας και επιμερίζεται ανάλογα με το βαθμό των εξουσιών σας.
Αν πράγματι έχετε συναίσθηση των ευθυνών σας, δώστε πίσω τα χρήματα της προεκλογικής σας καμπάνιας σε όσους κάηκαν από την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να προστατέψει τις ζωές και τις περιουσίες τους.
Εγώ, ο πολίτης της καμένης Ελλάδας σε λίγες μέρες θα σταθώ μπροστά στις κάλπες που μου στήσατε. Και ίσως για πρώτη φορά το μαύρο της ψυχής μου και του περιβάλλοντός μου να ‘χει άλλο νόημα αν το διπλώσω στον φάκελο και σας το επιστρέψω.





buzz it!


Permalink για το "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ..."

23 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο,θα πρέπει να απολογηθούν:
http://anadasosi.blogspot.com/2007/08/blog-post_5534.html
Ολοι στην συγκέντρωση της Τετάρτης.
http://anadasosi.blogspot.com/2007/08/blog-post_264.html

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

7:17 μ.μ.  
Blogger αθεόφοβος said...

Το προσυπογράφω πλήρως.

7:57 μ.μ.  
Blogger phivos said...

...να σού εγγυηθούν την ασφάλεια της ζωής σου; της περιουσίας σου; του εθνικού σου πλούτου; της δασικής σου κληρονομιάς και της ψυχικής μου ηρεμίας;

Να οχυρώσουν την καθημερινότητά σου και να προσπαθήσουν να την βελτιώνουν διαρκώς;

Είτε πρόκειται για φυσική καταστροφή, είτε πρόκειται για εμπρησμό, είτε πρόκειται για την ανάγκη σου σε περίθαλψη ή σε εκπαίδευση, οφείλουν να σου διασφαλίζουν μία αξιοπρεπή διαβίωση και ένα μέλλον που δεν θα μοιάζει μέρα με τη μέρα πιο εφιαλτικό;

Μα είμαστε στα καλά μας; Και γιατί να το κάνουν; Τί έχουν να κερδίσουν; Τί μπορεί να τούς αποφέρει μια τέτοια κίνηση και λογική; Απολύτως τίποτε! Και γιαυτό δεν το έκαναν ποτέ, ούτε πρόκειται να το κάνουν ποτέ στο μέλλον!

Αν όντως χρειάζεσαι όλα αυτά που περιγράφεις, δεν έχεις παρά να κινηθείς μόνος σου και να τα αποκτήσεις! Να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου κι όχι να την εμπιστεύεσαι σ'αυτούς που ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα στη ρημάξουν! Να οργανωθείς στη γειτονιά σου, στο χωριό σου, στην περιοχή σου και να γίνεις αυτόνομος, αυτοδύναμος και αυτάρκης!

Μόνο τότε μπορείς, μαζί με τους γύρω σου, που έχουν κοινό με σένα συμφέρον, να φτιάξεις κάτι, να ζήσεις με αξιοπρέπεια, να χτίσεις ένα μέλλον για τα παιδιά σου!
Κάντο και θα δεις προκοπή! Αλλιώς, τρέχα σε λίγες μέρες να τούς ανανεώσεις their licence to kill!

8:20 μ.μ.  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Το προσυπογράφω πλήρως κι εγώ, και ειδικά το κομμάτι με τα έντονα γράμματα. Έχω κάποιες επιφυλάξεις σχετικές με την ταυτότητα και τους στόχους των εμπρηστών, αλλά αυτό δεν αλλάζει και πολύ τα πράγματα. Προσωπικα ελάχιστες φορές ψήφισα ένα από τα μεγάλα κόμματα, και μόνο με τη λογική του "μη χειρότερα", αλλά Θα είμαι πολύ κυνικός αν πω καλά να πάθουμε (συλλογικά ) αφού τόσα χρόνια τους ψηφίζουμε; το λέω με οδύνη, αλλά τί νόημα έχει πια να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;

11:59 μ.μ.  
Blogger Θεοδόσης Βολκώφ said...

Μαζί σου... Χωρίς άλλα λόγια.


Βολκώφ

4:09 μ.μ.  
Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου said...

φτανει πια...
και απο εμενα...

11:36 π.μ.  
Blogger Καπετάνισσα said...

Έχει τα δίκια του ο Φοίβος.
Μα οι πολιτικές κοινωνίες εκλέγουν κυβερνήσεις να ασκούν εξουσία με σκοπό το όφελος του λαού.
Οι δημοκρατίες τουλάχιστον, τούτο έχουν ως θεμελιώδη αρχή τους.

Αναποδογυρίσανε για τα καλά τα πράγματα.
Και πέρα από ένα σωρό καταπατήσεις συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, οι κρατούντες φτάνουν μέχρι την αθλιότητα της μέγιστης ανηθικότητας:
προσπαθούν με γελοία τεχνάσματα να υποδυθούν τους σωτήρες!
Χείριστο όλων:
Κάποιοι, πολίτες ναι, χάφτουν και χάφτουν...

4:10 μ.μ.  
Blogger Niemandsrose said...

Κάποτε ας αναλάβει και ο πολίτης τις ευθύνες του, ας κάνει την αυτοκριτική του, ας δεχτεί, πως απαρτίζει αυτή τη κοινωνία, πως εκλέγει τις κυβερνήσεις, πως υφίσταται τις συνέπειες των πράξεών του.
Γιατί λέμε πως οι (χαζοί) αμερικάνοι πχ έχουν τον (ηλίθιο)πρόεδρο που τους αντιστοιχεί και δε λέμε το ίδιο για μας;

4:58 μ.μ.  
Blogger vangelakas said...

η πυρκαγιά ήταν ένα από τά πολλά. όχι ότι δέν είναι κάτι τόσο βαρύ. Αλλά τώρα τούς μάθαμε;

11:24 π.μ.  
Blogger aqua said...

Προσυπογραφω κι εγω.
Ιδιαίτερα την τελευταία πρόταση.
Πόσοι έχουμε την τόλμη μέσα στο φάκελο αντί για ψηφοδέλτιο να βάλουμε στάχτες?

10:34 μ.μ.  
Blogger Αϊάσανθος Ίων said...

Το σχόλιο που αντικρύζει την πραγματικότητα κατάματα είναι εκείνο του phivos. Καιρός να αναγνωρίσουμε το γεγονός αυτό (όσο κι αν είναι επώδυνο) και να αναθεωρήσουμε καταλλήλως τις απόψεις και συμπεριφορές μας, εμπιστευόμενοι τις δυνάμεις μας και τους αγνούς συνανθρώπους μας, πετώντας ΕΞΩ απ' τη ζωή μας, απ' την κοινωνία μας, τους νεκροθάφτες που νομιμοποιούμε διά της ψήφου μας.
Αυτή η στάση, φυσικά, συνεπάγεται πολλές θυσίες, τις οποίες θα πρέπει να προβλέψουμε και αναδεχθούμε αυτοπροαίρετα. Δεν είναι και τόσο εύκολο, το καταλαβαίνω. Είμαι όμως και βέβαιος ότι, σε διαφορετική περίπτωση, οι χειρότεροι εφιάλτες μας θα ωχριούν μπροστά σε αυτό που μας ετοιμάζουν.

12:07 π.μ.  
Blogger DARK_ERA said...

Xerome otan vlepw polites tis Elladas na ta lenai etsi. Sunfonw mazi soy me ola... An kai ofilw na soy pw oti kanenas apo aftoys toys kirioys den tha alla3i kai den tha paradexti oti soy ofilh tipota. To antitheto tha poyn oti se frontisan oti se niastikan kai oti tha tha tha tha tha tha tha tha tha...kananoyn gia esena sto mellon. Afto poy prepi na kani o Ellinikos laos einai poly aplo. Na apodinamosh tin e3oysia ton megalon kommaton...den soy lew oti oi mikroi einai agioi...alla den einai kai oti kalitero na min psifiseis katholoy giati pali h idia katastash tha minh. H oysia einai na min mporoi kapios apo aftoys toys kirioys na niothi sigoyros gia ti thesh kai ti dinamh toy. An o ellinikos laos to petixh afto tote oi politikoi tha niastoyne perisoterw gia ton pilith oxi fisika apo agaph alla apo fovo...

12:47 μ.μ.  
Blogger Αϊάσανθος Ίων said...

@DARK_ERA:
Το σχόλιό σου είναι λιγάκι αντιφατικό. Στο πρώτο μισό του, πράγματι συμφωνείς μαζί μου, αλλά στη συνέχεια σπεύδεις να βάλεις πολύ νερό στο κρασί σου.

Είναι μεγάλο λάθος, φίλε μου, να μιλάμε για «εξουσία των δύο μεγάλων κομμάτων» (και, αλλοίμονο, το κάνουμε σχεδόν όλοι). Τα κόμματα (όλα), που μας παρουσιάζονται ως διακριτοί πολιτικοί σχηματισμοί, στήνοντας διαρκώς πιο θορυβώδεις –και καταστρεπτικές για τον τόπο– κοκορομαχίες ώστε να μας πείθουν γι’ αυτό, και τα οποία εμείς πάμε και ψηφίζουμε, δεν είναι παρά οι απατηλοί (και πανάκριβοι...) μανδύες για να καλύπτονται κάποιοι άλλοι, πολύ πιο πραγματικοί, κομματικοί σχηματισμοί, οι οποίοι δεν εμφανίζουν προς τα έξω τίποτα το κοινό: ούτε κοινό όνομα, ούτε κοινά γραφεία, ούτε κοινά συνέδρια, ούτε κοινό πρόγραμμα, τίποτε απολύτως. Αυτοί οι αφανείς κομματικοί σχηματισμοί διεξάγουν τα συνέδριά τους, καταρτίζουν και υλοποιούν τα προγράμματά τους εν κρυπτώ και παραβύστω. Και τα προγράμματα αυτά καμμία δεν έχουν σχέση με εκείνα που εξαγγέλλουν τα κόμματα-βιτρίνες (γι’ αυτό και ουδέποτε εκπληρώνει τις προεκλογικές του υποσχέσεις το κόμμα που γίνεται κυβέρνηση). Αυτοί οι σκοτεινοί μηχανισμοί, τους οποίους ο ελληνικός λαός (όπως και ο κάθε λαός...) ουδόλως γνωρίζει και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙ, είναι που διαχειρίζονται την εξουσία και κατέχουν ένα μικρότατο κομμάτι απ’ αυτήν (διότι, το μεγαλύτερο κομμάτι το κατέχουν άλλα, υπερεθνικά λεγόμενα, κέντρα). Και όλη αυτή η ασύλληπτη, πραγματικά, απάτη ονομάζεται δημοκρατία...
Είναι πια καιρός να καταλάβουμε πως οι διάφοροι πολιτικάντηδες που παρουσιάζονται να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις, όπως, π.χ., ο Πολύδωρας κι ο Αλαβάνος, ανήκουν ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ, είναι μέλη ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
Και τι νομίζεις ότι κάνουν τα στελέχη των (φαινομενικών) κομμάτων που κυματίζουν τη σημαία της αντίστασης για το ένα ή το άλλο ζήτημα; Απλούστατα, παραπλανούν και παγιδεύουν τον λαό, λειτουργούν ως υποδοχείς και κυματοθραύστες της δίκαιης αγανάκτησής μας, είναι τα άλλοθι για να πιστεύουμε εμείς οι ιθαγενείς ότι υπάρχει η δημοκρατική δυνατότητα αντίδρασης. Ύστερα έρχεται κάποια «έκτακτη ανάγκη», κάποιος «λόγος δημοσίου ή εθνικού συμφέροντος», και όλα πάνε περίπατο.
Τι θα γίνει, λοιπόν, εάν ο ελληνικός λαός δεν καταψηφίσει το ένα ή το άλλο «κόμμα» και υπερψηφίσει κάποιο άλλο; Θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου! Θα ανανεωθεί για μία ακόμη φορά, βελτιωμένη κι επηυξημένη, η κοροϊδία που παίζεται αδιάλειπτα πίσω από τις πλάτες μας...
Και τι θα γίνει εάν δεν βγει πρωθυπουργός ο Καραμανλής ή βουλευτής, π.χ., ο Κουβέλης ή ο Πάγκαλος; Θα χεστεί η φοράδα στ’ αλώνι! Οι πραγματικοί κάτοχοι της εξουσίας, τα μεγάλα αφεντικά, έχουν στη διάθεσή τους μία ολόκληρη στρατιά από τέτοιους υπηρέτες για να κάνουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, όποτε δεν εκλέγεται κάποια παλιά καραβάνα και παίρνει τη θέση της ένα καινούργιο φιντάνι, μας βαυκαλίζουν με γελοία νανουρίσματα περί «ανανέωσης προσώπων»!
Το βρόμικο παιχνίδι που μας παίζουν είναι απλούστατο, και γι’ αυτό διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να εκτεθεί, κάποια στιγμή, ανεπανόρθωτα στα μάτια μας. Ως εκ τούτου, και προκειμένου να το αποκρύπτουν, κατασκευάζουν ολοένα μεγαλύτερα παραμύθια, πυροτεχνήματα και δεινά, τα οποία φροντίζουν πάντοτε να μας παρουσιάζουν ως θριάμβους και βήματα προόδου – το ίδιο θα συμβεί σε λίγο καιρό και για τις φωτιές που μας τσουρούφλισαν αλλά δεν μας έκα(μ)ψαν, να το θυμηθείς.
Παραδέχομαι ότι κάποιες, σπανιότατες, φορές, συμβαίνει να εκλέγονται άτομα που αποτελούν αληθινά εμπόδια στα σχέδιά τους, όπως συνέβη στην περίπτωση του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ωστόσο κι αυτές οι ανάσες που δίνουμε κάπου-κάπου στις πατρίδες και στα συμφέροντά μας έχουν πολύ μικρή διάρκεια, διότι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ αποδεικνυόμαστε αμνήμονες κι ασυνεπείς, δεν φροντίζουμε να αγκαλιάσουμε και θωρακίσουμε την επιτυχία μας αυτή και τον ηγέτη που την εκφράζει, αλλά αφήνουμε τους διαφόρους πράκτορες να αλωνίζουν ανεμπόδιστοι, να τρελαίνουν τα μυαλά και να δηλητηριάζουν τις ψυχές μας, με αποτέλεσμα, αργά ή γρήγορα, ό,τι έχουμε πετύχει να χάνεται, και μάλιστα εις το πολλαπλάσιο. Και λάβε υπ’ όψιν σου πως οι μεγάλοι κάτοχοι της εξουσίας έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους, δεν βιάζονται καθόλου.
Όλα αυτά αποτελούν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το κραυγαλέο, το μοναδικό μάθημα που μας προσφέρει η Ιστορία όσον αφορά τη λεγόμενη δημοκρατία που μας έχουν φορέσει θηλιά. Μόνο που εμείς επιμένουμε να το περιφρονούμε...

Με όλες αυτές τις ελάχιστα ευχάριστες παρατηρήσεις μου, δεν εννοώ καθόλου ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει και παραϋπάρχει, αρκεί να την αναζητήσουμε ΣΟΒΑΡΑ και να την ακολουθήσουμε απαρέγκλιτα. Και η διέξοδος αυτή, φυσικά, δεν έχει καμμία σχέση με εκλογικές παραστάσεις και άλλες τέτοιες «δημοκρατικές» παρωδίες, με πολύπλοκες οργανώσεις και διαβούλια, αλλά συνίσταται στην καθημερινή, αθόρυβη, ειρηνική εγκαθίδρυση της αληθινής, της απλής δημοκρατίας των ολιγαρκών, τίμιων και αγνών ανθρώπων. Κάτι τέτοιο, βέβαια, συνεπάγεται μεγάλες δυσκολίες, κινδύνους και θυσίες, που όμως θα είναι, σε κάθε περίπτωση, μικρότερες από εκείνες που υφιστάμεθα τώρα και, κυρίως, από εκείνες που μας επιφυλάσσει το μέλλον, εφόσον εξακολουθούμε να μη λέμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».
Άπαξ και ακολουθήσουμε την οδό που σκιαγραφώ εδώ, θα δεις –και δεν θα το πιστεύεις!– για πότε θα εξαφανιστούν από προσώπου Γης όλα τα παράσιτα, τα τρωκτικά και τ’ αρπακτικά!
Το ζήτημα, επομένως, για εμένα δεν είναι να «μην μπορεί κάποιος από αυτούς τους κυρίους να νοιώθει σίγουρος για τη θέση και τη δύναμή του» (διότι αυτό δεν έχει καμμία ουσιαστική σημασία), αλλά να μην υπάρχουν θέσεις κατάλληλες για τέτοιου είδους «κυρίους». Μόνο τότε, όταν κανένας από εμάς δεν θα έχει κάποιον πολιτικό «μπαμπά» (ή «νονό», πιο σωστά) στον οποίο να μπορεί να προσβλέπει (και να διαφθείρεται), θα συμπεριφερθούμε, θέλοντας και μη, ως ώριμοι και υπεύθυνοι άνθρωποι – μόνο τότε θα (αυτο)λυτρωθούμε.

Ελπίζω να βρεις στις παρατηρήσεις μου μια στάλα ορθότητας και χρησιμότητας.

4:26 μ.μ.  
Blogger DARK_ERA said...

Αϊάσανθος Ίων SIGNOMI GIA TIN GLOSSA POY THA XRISIMOPIHSW ALLA THEORW OTI AN DEN EISAI DIATHETIMENOS NA EPANASTATISEIS ENANTION TIS KATASTASHS POY PERIEGRAPSES KAI SINFONW PLIROS GIA AFTIN, H EPOMENH EPILOGH EINAI APO TA SKATA NA EPILE3IS TA KOTSIRA, APO TOYS TIFLOYS TO MONOFTHALMO, APO TA KAKA TO LIGOTERO KAKW. GIA PERETERO EPISKEFTHOY TO BLOG MOY EKI THA DIAVASEIS TIN APOPSH MOY.

12:59 π.μ.  
Blogger Αϊάσανθος Ίων said...

@DARK_ERA:
Τη μία λες «δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μην ψηφίσεις καθόλου...», και την άλλη μιλάς για επανάσταση.
Θα πρέπει να σου πω ότι οι κραυγές για παρορμητικές και ασυλλόγιστες, δηλαδή τυφλές, επαναστάσεις και τα τοιαύτα με βρίσκουν ριζικά αντίθετο. Τέτοιου είδους κινήσεις είναι παντελώς αδιέξοδες, και το έχει αποδείξει η Ιστορία περίτρανα.
Η πραγματικά λυτρωτική επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο με άλλα, ειρηνικά, μέσα. Για αυτήν έχω γράψει εν συντομία σε ένα σχόλιό μου στο gregykapogeorge, στο ποστ «Να αποκρούσουμε τους εμπρηστές - να εγκαινιάσουμε μια νέα πορεία. Εκεί, επίσης, μπορείς να δεις τη θέση μου για τα «κακά και το λιγότερο κακό». Ιδού ο σύνδεσμος: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=12681642&postID=7556998933480523070

Άνοιξα το μπλογκ σου, και βγήκε όλο με γκρίκλις. Συγχώρεσέ με, αλλά μου είναι δύσκολο να διαβάζω έτσι (με ενοχλεί, εκτός των άλλων).

9:13 μ.μ.  
Blogger DARK_ERA said...

Parormitikos eisai ke fenesai. Katagome apo mia imikatexomenh patrida alla thewro to neafto moy tixero kai 3eris giati. Giati otan zeis kathimerina teties katastaseis mathenis na min exeis xrono oyte gia sinomosiologies oyte gia pseftoepanastatikoproodeftizmoys. Katheste sto cafe me tis wres sizitate gia eirinikes epanastaseis gia ematovamenes epanastaseis gia pories poy fagate 3ilo kai alla polla, kai peneveste oti h mi psifos einai epanastatikh pra3h. H mi psifoa lete einai xlevazmos stoys politikoys. Den einai xlevazmos aftos ,xarh toys kanete. Den eimai oyte epanastatis toy kanape oyte epanastatis toy dromoy. Egw eimai enas antropos poy otan gnorisa ton toykokiprio poy zei sto patriko mas toy esfi3a to xeri kai toy eipa (fte3ame kai emis) kai 3ero oti h psifos moy tha kathorish an tha zisw eirinika me afto ton antropo h oxi. Ke telos ofilo na soy pw oti me kamia eirinikh epanastash den alla3e tipota. Galikh Amerikanikh Ellinikh Rosikh thes kai alles? Oles afte ti na soy pw, etan eirinikotates.

12:27 μ.μ.  
Blogger Αϊάσανθος Ίων said...

@DARK_ERA:
Παρέλειψες να πεις στον Τουρκοκύπριο που ζει στο πατρικό σας «καλά μας κάνατε». Και τολμάς να μιλάς για την Ελληνική Επανάσταση, τσουβαλιάζοντάς την, μάλιστα, με τις άλλες «επαναστάσεις»...
Μα πώς να έχει αλλάξει τίποτα με ειρηνική επανάσταση, αφού δεν έχει γίνει ποτέ αληθινή τέτοια;
Ξεκαθάρισε λιγάκι τα πράγματα μέσα στο μυαλό σου, κι έπειτα ξανασυζητάμε.
Σε ευχαριστώ που μου έμαθες ότι είμαι παρορμητικός και κάθομαι στα καφέ. Ομολογουμένως, το αγνοούσα.
Να είσαι καλά.

3:06 μ.μ.  
Blogger DARK_ERA said...

kaimene ellinara tstststs

10:24 μ.μ.  
Blogger Flying Libido With A Ukulele said...

Παλαμάκια ιαχές γονατιστών ανθρώπων
ντυμένων στα μαλάματα, επίσημων κι ωραίων.
Τριάντα έξι χαμόγελα πατριωτών,
εφτά ψηφίσματα πεζεβέγκηδων
μπαγκατέλες κουραφέξαλα συμβουλατόρων μουστερήδων

Σκληρό ροκ για να ξορκίσουν το δαιμονικό
Μάνα μου τα κλεφτόπουλα
βροντερό παρών γεμάτο πάθος κι έμφαση
σ’ όλα τα μικρόφωνα, τις κάμερες
«κι ας σφυρίζουν τα δρεπάνια σ’ άλλο χωράφι»
Θα τα νικήσουμε τα εσκαμμένα σίγουρα ναι

«Στιγμές της πληρωμής για
παλικάρια μαραγκιασμένα από δημόσιες
αμαρτίες
Νομίσματα πάνω στο τραπέζι»
για Σαδδουκαίους περιωπής που
«κατήσθιον βους Υπερίωνος Ηλίου»

Λούφαξαν στο λαγούμι της ενωμένης τους Ευρώπης
«καθένας κι ένα αξίωμα σαν το πουλί μες το κλουβί του»
καθένας κι ένα ομόλογο σαν το linguaphone της στρατηγικής

«Κατόπιν τούτου νομίζω δικαιούσθε με το παραπάνω»
να τρέξετε σ’ άλλα παράθυρα,
σ’ άλλα κανάλια...
σ’ άλλα big bar
σ’ άλλα blogg

«Α, ρε Λαυρέντη,
εγώ που μόνο ήξερα τι κάθαρμα ήσουν,
τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα...»

Ελλάς Ελλήνων
Εκσυγχρονιστών,
της αλλαγής
της νέας αλλαγής
της πιο νέας αλλαγής
παραλλαγής
best before...

(Μανόλη το κατάλαβες τι τόπους βοσκής για τις γκαμούζες μας τάζουν πάλι;)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: To κείμενο αυτό, κατ’ αποκοπή ομότιτλου ποιήματος του ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ με εμβόλιμα σχόλια από τους ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΙΔΩΝΟΣ του ίδιου ποιητή, διανθισμένο με στίχους σε εισαγωγικά από το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΘΜΟ του Σεφέρη, είναι μια μορφή ΣΧΟΛΙΟΥ στην επιστολή που προσυπογράφω.
Περισσότερα στο δικό μου POST στο BLOG "ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ (απ' όπου το παραπάνω απόσπασμα)

5:52 π.μ.  
Blogger Αϊάσανθος Ίων said...

@Flying Libido With A Ukulele:

Θα σε παρακαλούσα να διευκρίνιζες ποιαν επιστολή προσυπογράφεις.

6:20 μ.μ.  
Blogger marayia said...

Εγώ, ο πολίτης της καμένης Ελλάδας σε λίγες μέρες θα σταθώ μπροστά στις κάλπες που μου στήσατε. Και ίσως για πρώτη φορά το μαύρο της ψυχής μου και του περιβάλλοντός μου να ‘χει άλλο νόημα αν το διπλώσω στον φάκελο και σας το επιστρέψω.
Να μια σωστη κίνηση! Λες να ξυπνήσει ο "Νεοέλληνας"? Μακάρι ...

7:58 μ.μ.  
Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου said...

ασχετο...
εγω να ανησυχω ή οχι;;;

11:29 π.μ.  
Blogger oistros said...

Όπως όλοι είδαμε το "παραμύθι" καλά κρατεί. Ξεχάσαμε τα πένθη και πιάσαμε τα .. μπαλκόνια. Ο Πελλο-πόνος χάθηκε ως δια μαγείας από τα τηλεπαράθυρα και οι κορώνες της προεκλογικής περιόδου έγιναν ένα ατέλειωτο παζάρι. Δεν έχω ειλικρινά ιδέα τι είναι πιο έντιμο: να τους γυρίσει κανείς την πλάτη ή να τους πολεμήσει στο ίδιο τους το παιχνίδι;
Ως πολίτης νοιώθω αηδιασμένη και εγκλωβισμένη σε ένα στημένο σκηνικό που δεν αφήνει εναλλακτικές λύσεις. Η Κυριακή είναι πολύ κοντά πια και το κάρβουνο της επιστολής δεν το ξέχασα -όση προσπάθεια κι αν έκαναν.
Αν πράγματι μου αξίζουν οι πολιτικές ηγεσίες που έχω .. ελπίζω η λαϊκή ετυμηγορία να με τιμωρήσει όσο λιγότερο γίνεται.
Παράξενο της υπόθεσης: Πάντα αναρωτιόμουν τι σόι τύποι είναι οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι. Και τώρα ψάχνω να βρω μήπως τελικά είναι κάτι "αποφασισμένοι" σαν και μένα που δεν ξέρουν πως να διαμαρτυρηθούν για την φτήνια και την απαξίωση της πολιτικής σε αυτό τον τόπο.
Καλό βόλι, κύριοι.Κάποτε η έκφραση είχε νόημα και τώρα θαρρώ πως το ανάκτησε πάλι.
Υ.Γ. Βασιλική να ανησυχείς αλλά .. γενικώς και όχι ειδικώς :))

12:21 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home