Tabs: Blog | About Me |

Παρασκευή, Μαρτίου 23

Το 'χω ξαναπεί κι ας είναι παρεξηγήσιμο: Στην επόμενη ζωή μου θέλω να γεννηθώ Τούρκος.
- Θέλω οι πολιτικοί μου να ναι τσαμπουκάδες. Να στέλνουν ρηματικές διακοινώσεις και να απαιτούν δημόσιες συγνώμες και ταπεινότητα (βλέπε δηλώσεις υποταγής) από τη γειτονιά τους.
- Να σχεδιάζουν έξυπνες κινήσεις για να αποκόψουν το σημαντικότερο κομμάτι διεθνούς αεροδιαδρόμου της γείτονος και να προσποριστούν τα έσοδα, αναγκάζοντας τα διεθνή δρομολόγια να λοξοδρομούν επ ωφελία τους.
- Να βρίσκουν τερτίπια ακόμη και "επιστημονικής" φαντασίας για να τρυπώσουν ως εν δυνάμει συνιδιοκτήτες στις "γκρίζες" ζώνες.
- Nα επικαλούνται την ανθρωπιά και το συναίσθημα κατά το δοκούν -με κουμπαριές και επιθέσεις φιλίας- για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να δώσουν χρόνο στα σχέδια τους.

Θέλω, βρε αδερφέ, οι πολιτικοί μου να 'χουν ένα σχέδιο στο μυαλό τους.
- Όχι να λένε "επουσιώδη διένεξη για κάτι .. βράχια" τα γεγονότα των Ιμίων (τάδε έφη Πάγκαλος)
- Ούτε να κάνουν προσωπική διπλωματία με επισκέψεις στην "ετοιμόρροπη" Κοντολίζα για να δηλώσουν πειθήνια as a matter of fact, i hate Poutin.
- Ομολογώ πως η κοντόθωρρη αντίληψή μου το μόνο σχέδιο που αντελήφθη τα τελευταία χρόνια ήταν εκείνο που έκρυβε το υποχθόνιο γελάκι Σημίτη όταν έλεγε πως θα γίνουμε ένθερμοι υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της γείτονος. Μόνο που ήταν "μη σχέδιο" (κατά το .. μη πόλεμος).
- Εκτός κι αν μου διέφυγε κάποια στρατηγική που υπέκρυπταν οι κινήσεις μας στην υπόθεση Οτσαλάν.
- Ή μήπως στην υπόθεση της σύγκρουσης των αεροσκαφών στην Κάρπαθο;

Ακόμη και το περιβόητο βιβλίο ιστορίας που τόσο "αγαπήσαμε" τελευταία, διαπνέεται από τον τόνο της γενικής χαλαρότητας μας.
Ζω σε μία χώρα που αγωνιά να στρογγυλέψει κάθε αιχμή δόρατος του παρελθόντος της, ως άσκεφτη και μαστουρωμένη απ' τις ανέσεις της. Οι ηγέτες της είναι καλοί στο χαμήλωμα των τόνων (και στο ξεβράκωμα των .. κ@λ@ν, ενίοτε).

Αύριο στο Καραϊσκάκη (η ιστορία έχει χιούμορ τελικά) παίζει πάλι το γνωστό ντέρμπυ: Ελλάδα- Τουρκία. Οι αστυνομικοί του Βύρωνα θα επιφορτιστούν ζητήματα "χαμηλής διπλωματίας". Στην Άγκυρα τα κανάλια παίρνουν γραμμή για τεχνιτές εντάσεις. Εδώ η τηλεδημοκρατία χειρίζεται το θέμα κατά τον δοκούν. Μεθαύριο θα παρελάσουν τα πιπίνια για να δείξουν τις νέες τάσεις της μόδας,

buzz it!


Permalink για το ""