Tabs: Blog | About Me |

Τετάρτη, Ιουλίου 5

Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Η νέα συνεδρίαση, η ιστορία της, τα μέλη, οι έλληνες

Το Σαββατοκύριακο στην Οττάβα του Καναδά συνεδριάζει η περιβόητη λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Η άτυπη παγκόσμια κυβέρνηση που την καλύπτει ένα πέπλο μυστικότητας και την ακολουθούν όλες οι πρόσφατες θεωρίες συνωμοσίας. Φετεινοί προσκεκλημμένοι από ελληνικής πλευράς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου (έχει πάει ήδη 3 φορές αλλά φέτος αποφάσισε να μην πάει), ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης (αναχωρεί ήδη για Καναδά), ο George David πρόεδρος της Coca Cola στην Ελλάδα (έχει μετάσχει στις 5 τελευταίες συνεδριάσεις υπό άλλη ιδιότητα) και ο Λουκάς Τσούκαλης, καθηγητής Πανεπιστημίου και εσχάτως πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ(επίσης έχει μετάσχει μία φορά στο παρελθόν).

Η ιστορία της λέσχης Μπίλντεμπεργκ
Στις 29-31 μαϊου το 1954, μια ομάδα παγκόσμιων ηγετών, πολιτικών και τραπεζιτών, συμμετείχε σε μια σύσκεψη για τη διεθνή πολιτική και την οικονομία, στο Όοστερμπηκ της Όλλανδίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από τότε, η διάσκεψη της Ευρώπης ή της βόρειας Αμερικής, η ισχυρή αυτή πολιτική και οικονομική ελίτ ονομάστηκε ομάδα (ή λέσχη) Μπίλντερμπεργκ, από το όνομα του ξενοδοχείου που τη φιλοξένησε για πρώτη φορά.
Τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ είναι αποκλειστικά βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες, καγκελάριοι, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, πρέσβεις, σημαντικοί υπουργοί, μεγαλοχρηματιστές, διεθνείς τραπεζίτες, στρατιωτικοί ηγέτες και μεγαλοβιομήχανοι. Σε κάθε συνδιάσκεψη συμμετέχουν τυπικά 120 αντιπρόσωποι – τα 2/3 από την Ευρώπη και το 1/3 από τη βόρεια Αμερική – και όλες οι συζητήσεις της ομάδας διεξάγονται με πλήρη μυστικότητα.
Για να εξασφαλιστεί αυτή η μυστικότητα, κλείνεται συνήθως ένα ολόκληρο ξενοδοχείο σε μια απομονωμένη περιοχή. Τα ξενοδοχείο αυτά και η γύρω περιοχή φυλάσσονται στη διάρκεια της διάσκεψης από οπλισμένους φρουρούς των μυστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία. Η είσοδος απαγορεύεται ρητά στους δημοσιογράφους, εκτός από μερικούς έμπιστους διευθυντές και ρεπόρτερ που προσκαλεί η ίδια η ομάδα στις συναντήσεις της. Κατά τα άλλα, τα ΜΜΕ αγνοούν εντελώς και τις διασκέψεις αυτές και το περιεχόμενο των συζητήσεών τους. Αλλά κι από την άλλη, πολλά από τα ίδια τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ είναι ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης, που τηρούν ωστόσο σιγή ασυρμάτου για τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις.
Όπως αναφέρει ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ της Ολλανδίας για την πρώτη διάσκεψη της ομάδας «δεν υπήρχε καμία απολύτως δημοσιότητα. Οι συμμετάσχοντες δεσμεύτηκαν να μην αναφέρουν δημόσια τι συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη». Στην πραγματικότητα, η αιτία για την επιβαλλόμενη μυστικότητα δεν είναι τόσο για να διεξάγονται ελεύθερα και άφοβα οι συζητήσεις μεταξύ των μελών όσο για να αγνοεί η πλειοψηφία του κόσμου πλήρως τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την παγκόσμια πολιτική και οικονομία.
Η βρετανική εφημερίδα Τimes περιέγραψε το 1977 τη διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ με τα εξής λόγια: «…μια κλίκα των πλουσιότερων, των οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της δύσης, που συναντιούνται μυστικά για να σχεδιάσουν τα γεγονότα, τα οποία αργότερα θα παρουσιάσουν ότι συμβαίνουν δήθεν τυχαία…»
Η άτυπη παγκόσμια κυβέρνηση
Παρόλο που περιστασιακά υπάρχει διαρροή πληροφοριών, τα μέλη της ισχυρής αυτής πλουτοκρατικής ελίτ παίζουν πολύ καλά τα ρόλο τους στη διατήρηση του μυστηρίου που περιβάλλει τις δραστηριότητες της ομάδας. Κάθε φορά που τα μέλη ρωτιούνται σχετικά, δίνουν συνήθως ασαφείς απαντήσεις και αναφέρονται μόνο στις κοσμικές λεπτομέρειες των συναντήσεων τους. Προσπαθούν γενικά να παρουσιάσουν τη λέσχη τους σαν ένα άτυπο φόρουμ που έχει σκοπό την επίτευξη «βαθύτερης κατανόησης των δυνάμεων και των τάσεων που επηρεάζουν τα δυτικά έθνη», αλλά και σαν ένα «υψηλόβαθμο και ευλύγιστο διεθνές φόρουμ στο οποίο μπορούν να προσεγγιστούν καλύτερα οι αντιτιθέμενες απόψεις και να επεκταθεί η αμοιβαία κατανόηση». Άλλοι διατείνονται ότι η ομάδα δεν έχει ουσιαστική επιρροή στις κυβερνήσεις και συνεπώς, δεν μπορεί να επηρεάσει άμεσα τα παγκόσμια γεγονότα.
Στην πραγματικότητα όμως, όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αστείοι. Αρκετά μέλη της Μπίλντερμπεργκ έχουν ήδη παραδεχθεί ότι οι διασκέψεις τους έχουν πράγματι παγκόσμια επίδραση σε πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά θέματα. Όταν ζητήθηκε από των πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία Τζωρτζ Μαρκγκι να προσδιορίσει μια τέτοια επίδραση, εκείνος ανέφερε τη «συνθήκη της Ρώμης», δημιούργημα της οποίας ήταν η Ευρωπαϊκή Κοίνή Οικονομική Αγορά!
Αυτό που πολλοί αγνοούν είναι ότι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ήταν ο δημιουργός της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το σχέδιο των ενοποιήσεων -σύμφωνα με όσα κατά καιρούς διαρρέουν πάει μακρύτερα. Σε ένα σχέδιο τριών ενοποιημένων οικονομικών αξόνων. Η Ευρώπη είναι μόνο ο ένας.
Το πρόσωπο που βασικά συνετέλεσε στη δημιουργία της λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ. Είναι ο άνθρωπος που πίστευε στην ιδέα της οικονομικής και στρατιωτικής ένωσης της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα ενδιαφερόταν και για την ισχυροποίηση του τάγματος των Ιησουϊτών. Ο Ρέτινγκερ πρότεινε στο γάλλο πρωθυπουργό Ζωρζ Κλεμανσώ ένα σχέδιο για την ένωση της ανατολικής Ευρώπης, το οποίο περιλάμβανε τη συγχώνευση της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας σε μια τριμερή μοναρχία υπό τη καθοδήγηση των Ιησουϊτών. Ο Κλεμανσώ τότε απέρριψε απερίφραστα το σχέδιο αυτό, θεωρώντας τον Ρέτινγκερ πράκτορα του Βατικανού.
Ο Ρέτινγκερ όμως δεν πτοήθηκε. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με πολιτικές και στρατιωτικές προσωπικότητες, προωθώντας μια μυστική συνδιάσκεψη των ηγετών του ΝΑΤΟ, για μια «ειλικρινή συζήτηση για τα διεθνή ζητήματα κεκλεισμένων των θυρών». Γρήγορα έκανε οπαδό της ιδέας τον πρίγκιπα Μπέρνχαρντ της Ολλανδίας, σημαντική τότε προσωπικότητα της πετρελαιοβιομηχανίας, με ισχυρή θέση στη Royal Dutch Petroleum (shell oil). Ο Μπέρνχαρντ υποστήριξε πλήρων την πρόταση του Ρέτινγκερ.
Το 1952 ο Μπέρνχαρντ πλησίασε την κυβέρνηση Τρούμαν κι έκανε λόγο για τη συνδιάσκεψη. Παρά τη θετική ανταπόκριση που είχε ανταπόκριση που είχε από ορισμένους κυβερνητικούς παράγοντες, η συνδιάσκεψη κανονίστηκε τελικά επί κυβερνήσεως Αϊζενχάουερ. Τους βασικούς ρόλους στην αμερικανική ομάδα είχαν ο διευθυντής της CIA, στρατηγός Γουόλτερ Σμιθ και το μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Ντέιβιντ Τζάκσον. Από την αρχή, η αμερικάνικη ομάδα επηρεάστηκε έντονα από την οικογένεια Ροκφέλερ, ιδιοκτήτες της Standart Oil και ανταγωνιστές της Royal Dutch Petroleum του Mπέρνχαρντ. Από τότε, η ομάδα Mπίλντερμπεργκ αντανακλά στις αποφάσεις της τα συμφέροντα των πετρελαιοβιομηχάνων.
Η πρώτη αυτή διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ έγινε τελικά, το Μάιο του 1954 και, σύμφωνα με ένα έγγραφο της λέσχης του 1989, «η λέσχη αναπτύχθηκε λόγω του ενδιαφέροντος πολλών ηγετικών προσωπικοτήτων και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού για μια πιο στενή συνεργασία της δυτικής Ευρώπης και της βόρειας Αμερική σε θέματα υψίστης σημασίας. Έγινε φανερό ότι οι τακτές εμπιστευτικές συζητήσεις θα βοηθούσαν στην καλύτερη κατανόηση των διαφόρων ζητημάτων κατά τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο».
Σύμφωνα με τον ειδήμονα στις διεθνείς ιδιωτικές ομάδες εξουσίας Στέφεν Γκιλ, καθηγητή πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου Γιορκ του Τορόντο, η πρώτη διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ χρηματοδοτήθηκε από τις Αμερικανικές Μυστικές υπηρεσίες. Στο εγχειρίδιο του μάλιστα, παραθέτει επίσημα αμερικανικά έγγραφα που το αποδυκνείουν.
Ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ παρέμεινε πρόεδρος της λέσχης επί 22 χρόνια. Τον διαδέχθηκε ο λόρδος Χουμ του Ηirsel, πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που προέδρευσε στις διασκέψεις της για τέσσερα χρόνια. Στη διάσκεψη του 1980 μεταβίβασε την προεδρία στον Γουόλτερ Σήηλ, πρώην πρόεδρο της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας. Το 1985 ο Σήηλ παραιτήθηκε και τον διαδέχθηκε ο λόρδος Ρολ του Ιpsden, πρόεδρος της εταιρείας S.G. Warburg group plc. Τέλος, στη διάσκεψη του 1989 ο λόρδος Ρολ μεταβίβασε την προεδρία στο λόρδο Κάρινγκτον, πρώην γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ. Το 2000, ορίστηκε ως νέος πρόεδρος ο Βισκάουντ Ετιέν Νταβινιόν, πρόεδρος της Societe Generale de Belgigue.
ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σύμφωνα με μια αναφορά στα αρχεία του κογκρέσου από το μέλος της Mπίλντερμπεργκ και γερουσιαστή Γιάκομπ Γιάβιτς το 1964, οι «χώρες του δυτικού κόσμου ένιωσαν την ανάγκη για στενότερη συνεργασία, ώστε να προστατεύσουν τις ηθικές αξίες τους, τους δημοκρατικούς τους θεσμούς και την ανεξαρτησία τους ενάντια στον αυξανόμενο κομμουνιστικό κίνδυνο».
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτή η συνεργασία αποσκοπούσε στον ολιγαρχικό, ιμπεριαλιστικό έλεγχο των οικονομιών των υπόλοιπων χωρών του κόσμου και στη δημιουργία μιας παγκόσμιας υπερκυβέρνησης. Το σχήμα είναι απλό. Στην αρχή, προωθείται η εμπορική ένωση των κρατών σε τρεις ξεχωριστούς οικονομικούς συνασπισμούς: της Aμερικής, της Eυρώπης και της Aσίας, υπό την ηγεσία αντίστοιχα της βόρειας Aμερικής, της δυτικής Eυρώπης και της Iαπωνίας (η περίφημη τριμερής επιτροπή). Στη συνέχεια, έρχεται η νομισματική ένωση και στο τέλος η πολιτική ένωση αυτών των κρατών. Τελικά, δεν μένει παρά η πλήρης ένωση των τριών αυτών «μερών» σε μια μονομερή παγκόσμια κυβέρνηση (αν δεν τους χαλάσουν τελικά τα σχέδια η Kίνα και η Pωσία).
Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τα ευφάνταστα σενάρια που κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως για την παγκόσμια κυριαρχία, στην περίπτωση της μπίλντερμπεργκ μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η λέσχη κινεί τα ηνία του κόσμου, αφού έτσι κι αλλιώς αυτοί που την απαρτίζουν δεν είναι άλλοι παρά οι ήδη κυρίαρχοι του πλανήτη.
Στις διασκέψεις της Μπίλντερμπεργκ έχουν κατά καιρούς παραβρεθεί σημαίνουσες προσωπικότητες, όπως ο τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι (ήταν μέλος της επιτροπής καθοδήγησης στη δεκαετία του 1980), ο πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Πέρι, ο διευθυντής του διεθνούς νομισματικού ταμείου Στάνλεϊ Φίσερ, ο Αλεξάντερ Τρότμαν, πρόεδρος της εταιρείας Ford Motor Company, ο διευθυντής σύνταξης των Νew York Times και μέλος του συμβουλίου εξωτερικών σχέσεων Aρθρουρ Σούλτσμπεργκ, ο Γουίλ Χάτον, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας London observer, ο Άλμπερτ τζ Βόλστεστερ, ανταποκριτής της Wall street Journal και μέλος του συμβουλίου εξωτερικών σχέσεων, ο Γουίλιαμ Κρίστολ, συντάκτης και εκδότης του περιοδικού Βritish Weekly Standard κ.α.
Στην τελευταία συνάντηση της λέσχης, την 1η ιουνίου 2000, στο ξενοδοχείο Chateau du lac, λίγο έξω ακριβώς από τις Bρυξέλλες, ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους ήταν: η βασίλισσα Bεατρίκη της Oλλανδίας, ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Xένρυ Kίσιγνκερ, ο Nτέιβιντ Pοκφέλερ, πρόεδρος της Chase Manhattan Bank, ο Tζέημς Oύλφενσον, πρόεδρος της Παγκόσμιας τράπεζας, ο νέος πρόεδρος της λέσχης Βισκάουντ Ετιέν Νταβινιόν, πρόεδρος της Societe Generalede Belgique, ο Γουίλιαμ μακ Ντάνοου, πρόεδρος της Federal reserve Bank της Νέας Υόρκης, η Κάθριν Γκράχαμ, ιδιοκτήτρια και πρόεδρος της εφημερίδας Washington Post, ο μεγαλοχρηματιστής Tζωρτζ Σόρος, ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος Πασκάλ Λέιμι, ο Ζαν Κλωντ Τρισέ, διευθυντής της Βank of France, ο Xαβιέ Σολάνα, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο πρώην πρόεδρος της Fiat Tζιοβάνι Aνιέλι, ο πρόεδρος της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας Bιμ Nτούισενμπεργκ και άλλοι…
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
Από ελληνικής απόψεως έχουν κατά καιρούς κληθεί με τις ιδιότητες που σημειώνονται παράπλευρα και συμμετάσχει οι εξής:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ 3Ε
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠ. ΕΛΛ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ – ΠΡ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛ. ΕΞΩΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ OMBUDSMAN
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΑΣ ELETSON
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙΤΑΝ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΣΟΚ
ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΡΑΤΙΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ PEGASUS OCEAN SERVICES
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ SEATRADE ORGANISATION
ΜΙΝΩΣ ΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το "Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Η νέα συνεδρίαση, η ιστορία της, τα μέλη, οι έλληνες"

12 Comments:

Blogger zero said...

Πολυ καλο το ποστ!

ΥΓ: λοιπον εσυ γραφεις πολυ καλα.

ζερο.

7:01 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Γελάω ... να λείπουν οι κολακείες ζερο μου. Έχω αρχίσει να "φρικάρω" με τις φιλοφρονήσεις που ανταλλάσσονται εδώ μέσα. Αλλά πάλι καλύτερα φιλοφρονήσεις παρά .. μαχαιρώματα. Να 'σαι καλά τελος πάντων.

7:51 μ.μ.  
Blogger zouri1 said...

σε ευχαριστω που δεν εγραψες και το δικο μου ονομα.Δεν θα ηθελα να μαθευτει.


αα,δεν σε ευχαριστω για αυτο τα μαραφετι πουχεις βαλει κατω,και με ταλαιπωρει

8:28 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Οίστρο, είσαι υπέροχη, μοναδική, ανεπανάληπτη και το ιμάμ που φτιάχνεις κάνεις τους ουρανίσκους να χορεύουν τσιφτετέλι σαν ουρί του παραδείσου! (φιλοφρονήσεις) Κάνε τώρα μια έτσι αριστερά γιατί δεν βρίσκω καλά την ωμοπλάτη σου (μαχαιρώματα) Α γεια σου! ;^p

Ζερό, πάλι καλά που δεν σε βάρεσε δηλαδή χεχεχεχε... :^)

4:57 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Να κάνω κι ένα σοβαρό σχόλιο; Είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα που θίγεις - αναπτύσσεις και αναρωτιόμουνα αν μπορούσες να βάλεις κάποιες πηγές για να μην ξεσταχιάζω στο google. Κάτι σαν further reading ένα πράγμα. Ευχαριστώ.

1:59 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τα σχόλια περιττεύουν. Νομίζω πως το κείμενο αυτό, πρέπει να φτάσει όσο το δυνατόν μακρύτερα γίνεται. Ζητώ την άδεια να το μεταφέρω στην ιστοσελίδα μου και να το στείλω με e-mail σε όσους περισσότερους μπορώ. Οι "δυνατοί", με απόλυτη μυστικότητα, εφαρμόζουν αναμεταξύ τους το Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ και επιβάλουν στους "αδύναμους" το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Ίσως η άρση της μυστικότητας να είναι η ρωγμή στην ένωσή τους και η αρχή του τέλους της ισχύος τους... είθε.

9:32 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ένα ενδιαφέρον βίντεο:

http://www.conspiracy-channel.gr/videos/141/Scull & Bones - Λέσχη Μπίλντεμπεργκ.html

8:51 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

τωρα τι μυστικη λεσχη ειναι αυτη που την εχει μαθει ο χαρδαβελας ,το ιντερνετ, καθως επισης και ειναι γνωστη σε ενα ματσο βιβλια του σωρου στις λαικες και στα παζαρια ειναι μαλλον δυσκολο ερωτημα. ...

1:04 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ολα καλά αυτά που γράφεις..., αλλά σου διαφεύγει (ελπίζω όχι συνειδητά)κάτι σημαντικό.
Μήπως υπάρχει κάποια σύνδεση με Εβραίους και ..., ότι αυτό συνεπάγεται..., και όπου αυτο επεκτείνεται?
Πολλά εβραϊκά ονόματα βλέπω και με θέσεις..., κάτι παραπάνω από "κλειδιά". Όχι βεβαία ότι αυτό είναι το κίνητρο για να συνδεθεί..., αλλά μήπως είναι μια απόδειξη...???
Τυχαίο....??? Δεν ξέρω!

1:10 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Απο αυτή την μικρή αλλά εκλεκτή ομάδα των Ελλήνων που έχουν συμμετάσχει, 8 άτομα είχαν και έχουν άμεση σχέση με το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) ίσως το καλύτερα οργανώμενο και δικτυομένο think tank της χωρας μας. Δεν ξέρω τι συμπεράσματα βγάζετε αλλα καλό θα ηταν να ξεκινησέτε τις σκέψεις σας μαθαίνοντας τι είναι think tank και ποιός ο ρόλος τους στην δημιουργία της πολιτικής.

1:59 μ.μ.  
Blogger Aνεμος said...

αρκετα ενημερωτικο να σε καλα

3:06 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Θανος Βερεμης ειναι ενας απο τους συντελεστες της σειρας του SKY 1821?
Τοτε εξηγειται γιατι παραχαρασει την ιστορια μας.
Θελουν να τα ισοπεδωσουν ολα για να γινει το εργο τους ευκολωτερο.
Αισχος

3:48 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home