Tabs: Blog | About Me |

Τετάρτη, Νοεμβρίου 1

Sex and the school: Σοκαριστείτε ελεύθερα

Έχω θυμώσει με την ιστορία της Εύβοιας. Όχι γιατί βιάστηκε ή πηδήχτηκε μία 16χρονη.
Αλλά γιατί μαθαίνω ότι το γεγονός αυτό είναι απλά το πρώτο που αποκαλύφθηκε.
Η αλήθεια είναι πολύ πιο αποκαρδιωτική και όσοι την ανακαλύπτουν τις τελευταίες μέρες (τα παιδιά των σχολείων την ξέρουν μήνες τώρα) την σκεπάζουν ευλαβικά για να μην ταράξει την νιρβάνα γονέων και εκπαιδευτικών.
Θα μπορούσα να σταθώ στις υποκρισίες των μικρών κοινωνιών που συσπειρώνονται γύρω από τα "δικά" τους βλαστάρια και στριμώχνουν στη γωνία τα ... αλλοδαπά "πορνίδια". 
Αυτή η φράση του "τα 'θελε  ο κώλος της" που αδυνατούμε να ξεπεράσουμε στις 
εύκολες κρίσεις μας και την οποία επίμονα υπονοούν μέρες τώρα γονείς, καθηγητές 
και οι λοιποί βολεμένοι της ντόπιας κοινωνίας, με θυμώνει ασύστολα. 
Ξαφνιάστηκα χθες βράδυ και θύμωσα με την κοπιώδη προσπάθεια του δικηγόρου - γονιού να αθωώσει συλλογικά τον κοινωνικό περίγυρο και την σχολική κοινότητα για όσα συνέβησαν. 
Λες κι αν φαίνονται αθώοι όλοι, θα νοιώθουν και αυτόματα αθώοι. 
Και μέχρι εκεί μπορεί και να το άντεχα. 
Αλλά μία παράξενη συγκυρία το 'θελε να ανακαλύψω ότι μερικοί δημοσιογράφοι, από αυτούς που στήνουν τελευταία τις τηλεδίκες, ξέρουν κι άλλες πικρές αλήθειες αλλά αποφάσισαν να τις κρύψουν για να μην ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα.

Θα την χαλάσω τη σούπα. Έστω κι εδώ. Σοκαριστείτε ελεύθερα, λοιπόν. Μερικά σοκ τα χρειαζόμαστε.
Η ιστορία έχει ως εξής: Από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε κάποια σχολεία της χώρας παίζεται ένα νέο και "πρωτότυπο" παιχνίδι. 
Τα 16χρονα επιδίδονται σε ομαδικά όργια όπου οι αμέτοχοι βιντεοσκοπούν με τα κινητά 
ή φωτογραφίζουν. Εν είδη ανταγωνισμού δε, συλλέγουν στα κινητά τους και διακινούν το υλικό ως απόδειξη του "ήμουν κι εγώ εκεί".
Σκηνές απείρου κάλλους γίνονται wallpaper και διαδίδονται με εικονομηνύματα για να πιστοποιήσουν ότι η σεξουαλική αγωγή "διδάσκεται" στα διαλείμματα. Είναι μάλιστα φορές που οι σταρ της τσόντας πληρώνονται για να πρωταγωνιστήσουν. Και επειδή αυτά μπορεί να μοιάζουν ευφάνταστα σενάρια ή εξωφρενικές διαδόσεις δεν έχετε παρά να ρωτήσετε παιδιά αυτής της ηλικίας αν τα άκουσαν ή τα είδαν. Ή ακόμη μακρύτερα: αν τα αποθήκευσαν 
στα μηνύματα του κινητού τηλεφώνου τους. 
Σημείωση: Ευτυχώς τα μπλόγκς δεν απαιτούν οπτικοακουστικό υλικό για να τεκμηριώσουν απόψεις. Απλά τις μεταφέρουν και ο συντάκτης αναλαμβάνει την ευθύνη. Σήμερα επιλέγω να μην πιστοποιήσω όσα γράφω. 
Όσοι και όποιοι με διαβάζουν ελπίζω να ξέρουν ότι δεν έχω ροπή στη διασπορά ... ψευδών ειδήσεων. Άλλωστε, ένας έφηβος κάπου κοντά σας θα ξέρει να σας πει για τι ακριβώς μιλάω.

"Κατά λάθος μαθαίνει κανείς και μυστικά που περνούν γι' αλήθεια.
   Μολονότι τόσο εκτεθειμένη στο φως δεν ξεβάφει".

Εκ του πλησίον δια χειρός Ελύτη


buzz it!


Permalink για το "Sex and the school: Σοκαριστείτε ελεύθερα"

23 Comments:

Blogger thegypsy said...

Τι έχει παιχτεί και πάλι δεν έχω πάρει χαμπάρι?!?!?!?!
Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν αυτά που περιγράφεις είναι και η απόλυτη αλήθεια, ήμουν πολύ πρόσφατα σε αυτή την ηλικία και ξέρω τι μπορεί να παίζεται σε ένα σχολείο ή τι μπορεί να προσπαθεί να αποδείξει ο καθένας, αλλά τώρα πως και γιατί δημιοθργήθηκε θέμα; Ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά μια σύντομη περιγραφή ή ένα λινκ θα με βοηθούσε:)
Επαναλαμβάνω, πάντως πως δεν είναι σοκαριστικό κάτι τέτοιο γιατί κάτι η ανάγκη της ηλικίας αυτής να είσαι μούρη κάτι τα πρότυπα που προβάλονται σήμερα κάνουν τέτοιες ιστορίες να φαντάζουν φυσικό επακόλουθο...
Καληνύχτα:)

3:59 π.μ.  
Blogger phivos said...

Θα μού πεις, ζητάω πολλά, αλλά ξέρετε, υπάρχουν κάποιοι που μένουν (ευτυχώς) μακριά, εκεί που τα βρώμικα κανάλια δεν φτάνουν. Και που φορές-φορές, διαβάζουν πολλά και καταλαβαίνουν ελάχιστα.
Θα σε πείραζε να έβαζες ένα link σε κάποια σελίδα που απλώς περιγράφει με λίγα λόγια το για το οποίο μιλάς;

Μην το πάρεις προσωπικά, το παραπάνω είναι τυποποιημένο μήνυμα που αφήνω σε κάποια σχόλια. Απλά, τώρα ήταν σειρά σου.

Σε βρίσκω κάπως χαλαρή. Μήπως είναι γιατί τέτοια φαινόμενα έχουν αρχίσει να γίνονται μια μπανάλ καθημερινότητα; (αυτό αντίθετα, μπορείς να το πάρεις προσωπικά).

Καλό μήνα. Αντε λίγο έμεινε!

8:45 π.μ.  
Blogger oistros said...

Στο in.gr υπάρχει η είδηση και σύνδεσμοι για τα .. παρατράγουδά της.

9:41 π.μ.  
Blogger ci said...

Για να το θυμηθούμε και πάλι, τα μπλογκς είναι προσωπικές σελίδες-ημερολόγια και όχι ειδησεογραφικά πρακτορεία. Έτσι, όσοι ασχολούνται με το τι γράφουν τα μπλογκς ας μάθουν πρώτα τι ακριβώς είναι ένα μπλογκ!

Πιο πολύ επί της ουσίας, δυστυχώς όποιος ξέρει έναν έφηβο θα συμφωνήσει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό με αυτά που αναφέρεις.
Κατά τη γνώμη μου καλά κάνουν και δεν το προβάλλουν παραπάνω, γιατί ο τρόπος μάλλον γνωστός : θα είχαμε νέες τηλεδίκες και "ειδικους" με αναλύσεις και εν ολίγοις το γνωστό πανηγύρι..

Το ακόμα πιο δυστυχές πάντως είναι πως δεν πρόκειται για κάτι τόσο απλό.. το "τι κάνει το υπουργείο/ οι δάσκαλοι/ο σύλλογος γονέων" σωστά και αυτά αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.
Φτάσαμε μάλλον στο εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.

Καλο μήνα και συγνώμη για το μακροσκελές!

10:03 π.μ.  
Blogger philos said...

Και πολύ λίγα και πολύ κόσμια τα είπες!!!

10:24 π.μ.  
Blogger oistros said...

"Η ανάγκη να είσαι μούρη".
Μοιάζει παράξενο ως κίνητρο αλλά από κουβέντες που είχα για το θέμα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το παιχνίδι αυτό ακριβώς εξυπηρετεί. Σε μία κοινωνία πανηδονική που το σεξ ταυτίζεται με ελευθερίες και απολαύσεις, τα παιδιά ψάχνουν τρόπους να ξεπεράσουν, σοκάροντας τα πρότυπα που βρήκαν.
Και πουλάνε ... μούρη. Όπως το λέει ο gypsy

Tio
καθόλου χαλαρή. Αντίθετα, σοκαρισμένη με το εφεύρημα. Ο πιτσιρικάς που μου τα 'πε έκανε ένα ισοπεδωτικό σχόλιο: Έλα μωρέ, πως κάνεις έτσι? Ο πατέρας μου έχει μόνιμη γκόμενα κι η μάνα μου πηδιέται για να τον εκδικηθεί δεξιά κι αριστερά. Ε εμείς τα ξεπεράσαμε αυτά. Το κάνουμε για πλάκα. Είμαστε μπροστά, κατάλαβες?

Citronela
έχετε δίκιο για τα ... προσωπικά ημερολόγια. Όταν τα παίρνω στο κρανίο, αδυνατώ να το κρύψω. Μόνο που έχω και συνείδηση της διαδραστικότητας του ημερολογίου. Δεν έχω ιδέα ποιός θα 'ταν ο σωστός χειρισμός μίας τέτοιας υπόθεσης. Επειδή απλά έχω βαρεθεί να ακούω από διαφόρους εκείνο το "πέφτω από τα σύννεφα" βρίσκω προτιμότερο να ξέρουμε τι γίνεται. Δεν περιμένω παρεμβάσεις ούτε από τηλεστάρ, ούτε από κρατικούς φορείς, ούτε από δασκάλους. Όταν η ευθύνη είναι συλλογική, μηδενίζεται τελικά και ως έννοια. Απλά να συναιστανθούμε τι γίνεται γύρω μας. Αυτό μόνο λέω. Και να πάψουμε να υποκρινόμαστε τους αμέτοχους και τους ανήξερους.

10:40 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

cool men...

δεν τρέχει τίποτα φίλοι μου..απλά γίνεται το αυτονόητο:
οι σπόροι που σπειραμε στις καρδιές και τα μυαλά των παιδιών επιτέλους ανθίζουν!!!!
ξαφνιαζόμαστε που από το σπόρο της αφάνας δεν φυτρώνει πλάτανος;;;;;
μπορούσε να γίνει αλλιώς μήπως;;;
όταν η νταντα-γιαγιά -παιδαγωγός ΤV δείχνει τσόντες από νωρίς το απόγευμα και εμείς (ή τέλος πάντων όσοι έχουν παιδιά) δεν την πετάμε από το παράθυρο..τι θα συμβει;;;;
αφήνουμε στο παιδί άλλες προοπτικές σκέψης και ζωής πέρα από τα πρότυπα της τηλοψίας που με την σαρωτική της επενέργεια κατεδαφίζει ότι υγιές συναντήσει στον εν υπνώσει ευρισκόμενο(έχει και τέτοια δράση το χαζοκούτι)έφηβο;;;
δεν είναι ο κόσμος του Μad Max αγαπητοί..είναι ο πολιτισμός της μετανεωτερικότητας που χτίζουμε με τα χεράκια μας ,τα βαμμένα με το αίμα των ψυχών των παιδιών μας.....

11:29 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Oistros, σ'ευχαριστώ για το link και σού ζητώ συγγνώμη για τον κόπο που σ'έβαλα.

> citronella, συγγνώμη για την ενόχληση και σ'ευχαριστώ για την υπόδειξη. Θα συμμορφωθώ το ταχύτερο. Εχεις δίκιο, είναι αλήθεια ότι είναι υπερβολή να ζητάω να καταλαβαίνω κιόλας για τί διαβάζω!

12:19 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Να καταλαβαίνεις, θειούλη. Αυτό είναι το ζητούμενο όλων μας. Να μας καταλάβουμε και να μας καταλάβουνε. Ούτε συγνώμες, ούτε ευχαριστίες. Ξέρουμε όλοι ότι είσαι ένας "τυπικός" Παριζιάνος με καλοξεσκονισμένο το savouar vivre :))

1:23 μ.μ.  
Blogger 114ΛΕΞΕΙΣ said...

α. τι καλό Blog. για να το πάρω από την αρχή

1:56 μ.μ.  
Blogger ci said...

Phive παρακαλώ, αλλά μάλλον δεν απευθυνόταν σε σένα η υπόδειξη μου, ούτε βέβαια στην Oistros.

Θα έπρεπε ίσως να συμπληρώσω
"όσοι μη μπλογκερς ασχολούνται με το τι γράφουν τα μπλογκς χωρίς να έχουν ιδιαίτερη ιδέα για το αντικείμενο", μια που έγραψα το σχολιο έχοντας στο μυαλό μου όλον τον θόρυβο περι δηλώσεων για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Διαβάζοντας και την φράση
"Όσοι και όποιοι με διαβάζουν ελπίζω να ξέρουν ότι δεν έχω ροπή στη διασπορά ... ψευδών ειδήσεων."
στο ποστ, προφανώς μου έκανε φλας αυτό που είχα ήδη στο μυαλό μου.

Γιατί φυσικά είναι αυτονόητο πως ο καθένας γράφει στην σελίδα του ό,τι θέλει, από ειδήσεις ως αναλύσεις, αλλά το να κατηγορείς τα μπλογκς για διασπορά ψευδών ειδήσεων το θεωρώ υπερβολή.

Excusez moi για την αναστάτωση που άθελα μου σάς προκάλεσα, ελπίζω να έγινα πιο κατανοητή..

3:30 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Je vous en prie, il n'y a pas de quoi!

3:40 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Citronella
μικροπαρεξηγήσεις. Επακόλουθα του τρόπου επικοινωνίας και των όσων έχουμε στο μυαλό μας κι ο άλλος τα αγνοεί.
Ας μην ξοδευτούμε άλλο σ' αυτά :)
Και σταματήστε όλοι τις συγνώμες πρωτομηνιάτικα. Τι εικόνα θα δώσουμε και στον κ. Ρουσόπουλο, που αρχίζει να εντριφεί στην μπλοκαρία, σκεφτείτε :)

3:48 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Θείε
να κρατήσεις το πρώτο σκέλος. Και να ομιλείς την μητρική, στο τσαρδί μου :)
padrazo
καλώς ήρθατε. Με συγκινήσατε πρωί πρωί με τα γραφόμενά σας (όχι μόνο εδώ)
Φίλε
σ' ευχαριστώ
Ταλιμπάνε
όχι cool. Στο cold είμαι
Comfused
υιοθετώ κι εγώ το ονοματάκι σας :)
Πάνε
ακούω γουόκμαν!

4:08 μ.μ.  
Blogger Βαγγέλης Μπέκας said...

Ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο να αναμεταδώσεις ένα πραγματικό γεγονός από ότι σήμερα.
Πολύ πιθανό αυτά να συνέβαιναν και παλιότερα αλλά τότε δεν υπήρχαν κινητά με φωτο και κάμερα...

4:18 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

"Λες κι αν φαίνονται αθώοι όλοι, θα νοιώθουν και αυτόματα αθώοι."

Μα το ζήτημα γι αυτούς (προ πολλού) είναι να φαίνονται. Αμφιβάλω όχι μόνο για το αν νιώθουν αθώοι, αλλά αν μπορούν να νιώσουν οτιδήποτε... πια. Η απενοχοποίηση άλλωστε, δεν έχει σαν αφετηρία την αναισθησία ή κάνω λάθος ? Κάποτε ήταν σύνθημα, αλλά υποστηριζόταν κυρίως, από ηλικίες που είχαν ζήσει σε συνθήκες πραγματικής συναισθηματικής πίεσης και απευθυνόταν σε εξουσίες ολοκληρωτικές, που στερούσαν ακόμα και βασικές ελευθερίες. Για να αναζητήσεις την ελευθερία, έχεις βιώσει την έλλειψή της. Για να περάσεις στην αποενοχοποίηση, έχεις πρώτα συνειδητοποιήσει την ενοχή και κυρίως την ευθύνη. Αλλιώς χάνεις τα όρια και το μέτρο. Δυστυχώς (και κάποιες φορές βέβαια, ευτυχώς) τα παιδιά σήμερα γεννιούνται ελεύθερα. Δε γνωρίζουν τα όρια και κανένας δε φαίνεται πρόθυμος να τους τα δείξει. Πολύ απλά, γιατί δε συμφέρει... με τους όρους της αγοράς πάντα, που με αυτούς έχουμε φτάσει να μετράμε το καθετί. Αν απαγορευθεί η χρήση των κινητών τηλεφώνων από ανηλίκους, οι εταιρείες θα χάσουν πάρα πολλά λεφτά και το κράτος επίσης. Και οι δημοσιογράφοι που όψιμα ξέθαψαν την είδηση, είμαι σίγουρη ότι θα συνέχιζαν να συγκαλύπτουν την κατάσταση, όχι για να μην ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά, αλλά αν τους συνέφερε οικονομικά (και πολιτικά) η σιωπή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο χρόνος της "ανασκαφής", συνέπεσε με τις καταλήψεις στα σχολεία.

5:36 μ.μ.  
Blogger m.hulot said...

απλά να επιβεβαιώσω αυτά που γράφεις. κυκλοφορούν αυτά τα βίντεο μεταξύ των 16χρονων, και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα πετύχεις. είναι το τελευταίο "παιχνίδι" της πενθήμερης -έτυχε να δω σε ένα κινητό αναπαράσταση του περιβόητου βίντεο της πάρις χίλτον με 15χρονα!

6:29 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ουτε στα Γαλλικα αλλα ουτε και στα ποντιακα μπορω να σας μιλησω.

Αν θελετε στα Ελληνικα, ειδα σε κινητο παιδιου της ΣΤ Δημοτικου ,φωτο μιας κοπελας προφανως απο τη ταξη του , γυμνοστηθης.Με ενα ναζι το κοριτσακι, με σκερτσο.

Και αυτα παιδακια, δεν ειναι τιποτα, στα σημερινα σχολεια διαδραματιζονται σκηνες που δεν μπορω να περιγραψω,για οτιδηποτε υπαρχει και ειναι διαφορετικο.Ασχετα αν αυτο το διαφορετικο ειναι Βουλγαρικο, Αλβανικο,Μαυρο ,Ασπρο , η απλως μη τυπικης αναπτυξης.

Αλλα δεν κανει να σοκαριστειτε,δεν κανει να σας βαλω σε σκεψεις , η διαφορα του να τα διαβαζεις απο το να τα βιωνεις δεν μετριαζεται με τιποτα...Keep Smiling

9:45 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ξερω κ εφηβο κ μαλιστα αγορι. Αλλα πιστεψτε με: ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ να ρωτησω γιατι τρεμω να ακουσω την απαντηση! Μα καλα, κανενας καθηγητης, κανενας γονιος δε βλεπει?

12:58 π.μ.  
Blogger oistros said...

@ Vita
Κι όμως. Όσο πιο προσβάσιμες είναι οι αλήθειες και τα γεγονότα τόσο πιο δύσκολα γίνονται πιστευτά.
@ Vermint
τα πρόσωπα της υπόθεσης στην Εύβοια θα μπορούσαν να ήταν θεατρικοί ήρωες. Τόσο παράλογοι και εγκλωβισμένοι στις ανάγκες τους. Και τόσο κοντόθωρροι. Θα έβαζα στην πρωταγωνιστική πεντάδα όχι τους πραγματικούς ήρωες της υπόθεσης αλλά τους "ενορχηστρωτές" τους. Το ζευγάρι των εκπαιδευτικών με τον γιό που έχει εμπλακεί. Τον πρόεδρο των γονέων που τρέχει από κανάλι σε κανάλι να αποδείξει ότι το σχολείο του είναι υπόδειγμα ηθικής και πολιτισμού. Τον διευθυντή του σχολείου που συνεδρίασε αμήχανα μετά από "παράκληση" του Υπουργείου. Και την συνήγορο της μικρής που μάλλον δεν κατάλαβε ποιά πλευρά της ανέθεσαν να υπερασπιστεί.
@ m. hulot
ξέρω καλά τι λέτε.
@ Elias
αυτό είναι το δέντρο απλώς. Προσπαθώ να πω ότι υπάρχει ένα "δάσος" πίσω από όσα ακούγονται. Ένα "παιχνίδι" ομαδικού σεξ που παίζεται σε πολλά σχολεία της χώρας και αναμεταδίδεται σε εικονομηνύματα κινητών.
@ Μαρία
Αυτός ο στρουθοκαμηλισμός θα μας φάει. Μάλλον ξέρετε λοιπόν, κι εσείς τι συμβαίνει. Κάποτε οι οικογένειες ανέτρεφαν παιδιά. Τώρα απλά τα .. μεγαλώνουν.
@ Ανώνυμε
σας παρακαλώ να ρωτήσετε. Και να τολμάτε. Μας τρομάζουν λιγότερο όσα ξέρουμε παρά όσα αγνοούμε.

10:54 π.μ.  
Blogger Βαγγέλης Μπέκας said...

Συγχώρα με αλλά Επιμένω…
Δεν άλλαξε ακόμα η ηθική, απλά άλλαξε μια εποχή(postmodern, τεχνολογία, PC, ktl)…
Η νέα ηθική που χτίζεται πολύ πιθανό να μας κάνει πιο συντηρητικούς…
Προσοχή, το θέμα ήταν χτες στον Ευαγγελάτο!!!!

11:46 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν έχεις άδικο αγαπητή Έμπνευση (συγνώμη για την προσφώνηση, αλλά ένιωσα πως έπρεπε κάπως να το … "εκθηλικεύσω"), αλλά έχουν προηγηθεί όλα αυτά, σε ανύποπτο χρόνο. Άλλωστε, ανέκαθεν η ζωή εμιμείτο την τέχνη και τούμπλαλιν. Τώρα, η τηλεόραση είναι αυτή που μιμείται τη "ζωή" (… σε εισαγωγικά, γιατί δεν είμαι σίγουρη πια, πως μπορώ να το ονομάσω αυτό το πράγμα, έτσι). Είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα βρεθούν αρκετοί Παπακαλιάτες, Παπαοικονόμου κι άλλοι παπά- (βάλτε όποια κατάληξη θέλετε, διότι κωλύομαι... η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει αισχρολογίες) να εκμεταλλευτούν ακόμα και αυτό το σενάριο. Κατά τη γνώμη μου, το μέτρο χάθηκε από τη στιγμή που η σεξουαλική πράξη, όπως κι αν την ορίζει και την εννοεί ο καθένας, έπαψε να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση κι άρχισε να τυπώνεται σε φυλλάδες, να προβάλλεται σε οθόνες και να κυκλοφορεί σε μέσα επικοινωνίας και πληροφόρησης. Γιατί ακόμα κι αν το συγκεκριμένο κορίτσι, συμμετείχε με τη θέλησή του στην πράξη (που κι αυτό ερευνάται), η κοινοποίηση αυτής της προσωπικής στιγμής, αποτελεί ηθικό αλλά και ποινικό αδίκημα… προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας το λένε θαρρώ και διορθώστε με αν κάνω λάθος. Με το να γίνονται τα παιδιά, αποδέκτες τέτοιων προϊόντων, ακόμα και παρά τη θέλησή τους (έκθεση ή διακίνηση πορνογραφικού υλικού, μέσω μηνυμάτων κλπ) εκτός του ότι συμμετέχουν στην παράβαση (και καλά θα κάνουν να το γνωρίζουν) πέφτουν και τα ίδια, θύματα βιασμού της προσωπικότητάς τους ή στην καλύτερη περίπτωση, της αισθητικής τους.

5:19 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΤΥΧΗ ΦΘΟΝΕΡΗ

Μια τύχη φθονερή με κυνηγά
και τις χαρές που 'ναι για μένα αυτή τρυγά.

Με το μαγικό το ραβδί της
την όμορφη μέρα μου αγγίζει
και κείνη πηγαίνει μαζί της
και μένα νυχτιά με τυλίγει.

Στεφάνι με ρόδα πλεγμένο
εκείνη αγκαθένιο το κάνει
κι ενώ ευωδιές περιμένω
m' agk;auia ayt;h θα με ράνει.

Και ό,τι να σπείρω
καλό και φυτρώσει
την ώρα του θέρου
το χέρι θ' απλώσει

και κείνη θα δρέψει
καρπούς που δικά μου
ποτάμια ποτίζανε δάκρυα καυτά.

Μια τύχη φθονερή με κυνηγά
και τις χαρές που 'ναι για μένα αυτή τρυγά.

Γ. Χολιαστός

1:30 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home