Tabs: Blog | About Me |

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 3

Greekgaylolita και "απαραίτητη η γονική συναίνεση"

Oι αποκλεισμοί με ενοχλούν. Οι κατηγοριοποιήσεις το ίδιο. Ιδίως όταν τα κριτήρια είναι ασαφή και άκρως υποκειμενικά. Η θητεία μου στα blogs παραμένει ελάχιστη. Αλλά μερικά (ό,τι αισθητική και να 'χεις) δεν μπορεί παρά να τα ξεχωρίσεις. Greekgaylolita. Ένα μπλόκ που δεν περνάει απαρατήρητο. Φωτογραφίες υπέροχες. Κείμενα που ξεχυλίζουν συναίσθημα.
Πρόσφατα το mindblog (προσπάθεια αποδελτίωσης κάποιων μπλόκς) απέρριψε την σχετική του αίτηση. Βρίσκω την απόφαση άστοχη. Ποιά είναι τα κριτήρια συμμετοχής? Το μπλόκ διαβάζεται, έχει υψηλή αισθητική και προσβάλει μόνο ψευτοπουριτανισμούς.
Νιώθωντας "παγιδευμένη" (λόγω συμμετοχής) θα προτιμούσα να μας ανακοινώσει ο mindblogger τα κριτήρια ένταξης. Με σαφήνεια. Ή να τα αναθεωρήσει. Οι bloggers έχουν ήδη ένα τρόπο υποτυπώδους "αξιολόγησης" του "αποδεκτού", του "ενδιαφέροντος" και του "δημοφιλούς". Το linkblog. Και με βάση αυτό το κριτήριο το συγκεκριμένο ιστολόγιο είναι "κορυφή".
Επειδή απαντήσεις του τύπου "έχετε περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους" μοιάζουν παιδαριώδεις θα προτιμούσα κάτι πιο σαφές και πιο ενδεικτικό των προθέσεων. Αυτόκλητος υπερασπιστής? Όχι. Κι αυτοί ενοχλητικοί μου μοιάζουν. Όπως και οι κοντόθωρροι. Απλά να το ξεκαθαρίσουμε για να ξέρουν και οι "μέσα" τι πρεσβεύουν οι "εσώτεροι" και να πράξουν κατά συνείδηση.
Στο ίδιο πνεύμα βρήκα
τη Ροδιά σήμερα
και τον Allu Fun Marx

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το "Greekgaylolita και "απαραίτητη η γονική συναίνεση""

12 Comments:

Blogger A.F.Marx said...

Ωραία η κίνησή σου...

Αλλά οφείλω να σου πώ "φτού σου!"
Γιατί δεν με διαβάζεις συχνά;
Πώς θα μορφωθείς;
Θέλεις να μείνεις ξύλο απελέκητο μια ζωή;
Φτού σου!
;-p

1:22 μ.μ.  
Blogger oistros said...

message ελήφθη.
Σταματήστε το "ποτιστήρι". "Φτου μου, οι πενιές του μπουζουκιού μου". Μαθαίνω τάχιστα. Παρηγορηθείτε. Το Allu Fun Club που εδρεύει?

1:27 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

θα το αναφέρω εδώ ελπίζοντας να μην παρεξηγηθώ γενικότερα ωσάν κοράκι που πάει να αρπάξει διότι δεν είναι αυτή η πρόθεση και όποιος σκεφτεί κάτι τέτοιο τον έχω γραμμένο (κανονικότατα όμως).

Το BlogSpace.gr διαθέτει ανοιχτή πρόσκληση για το blog του Greek Gay Lolita (AKA GGL) στην περίπτωση που θέλει να προστεθεί στην παρέα μας.

1:50 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Η «λογοκρισία» ( αν είναι δεν διάβασα την αντίθετη άποψη ) και οι αποκλεισμοι έχουν πάντα το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν ( αν επιδιώκουν ).
Ελπίζω οι του μάιντμπλογκ να αναθεωρήσουν .

2:12 μ.μ.  
Blogger ovi said...

Αν είναι αυτές οι δικαιολογίες είναι επιεικώς απαράδεκτες για να μην αναφερθώ σε φασισμούς του χειρότερου είδους. Σίγουρα βάλανε υποψηφιότητα για το internet που ονειρεύεται ο Bush και με σιγουριά κερδίζουν επάξια τον μισθό που τους παρέχει η έλλειψη μυαλού.

3:43 μ.μ.  
Blogger Rodia said...

Διαφωνώ! Οριζοντίως και καθέτως!
Το linkblog ΔΕΝ το χρησιμοποιώ για να βαθμολογώ, αλλά μονάχα για να θυμάμαι μερικά πράγματα.. συνήθως αυτά που θέλω να διαβάσω προσεχτικά ή να τα ξαναδώ.. αλτσχάϊμερ γαρ.

σμουτς!:-)

4:28 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Χμμμμμμ μια που το ανέφερε η Ροδιά να πω ότι κι εγώ το linkblog του monitor το έχω για να θυμάμαι ή για να ξαναδιαβάσω συγκεκριμένα άρθρα.

4:44 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Επί της ουσίας το ίδιο λέμε. Είτε υπογραμμιστής, είτε reminder, είτε πλειοδότης, το linkblog δείχνει ότι κάτι τράβηξε την προσοχή μας.

5:00 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Συνδιαμαρτυρόμενοι μπλόκερς (που λέει και μία ψυχή)
the return
O Ατάλαντος Κούνελος
magica
xνούδι
Isis
μούτρα
Κι αν ξέχασα κάποιον θα .. επανέλθω.

6:10 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

Δε θα σταθώ στους λόγους απόρριψης του blog. Θα εκφράσω απλά μια μικρή ένσταση. Οι όροι επιλογής των blog που θα περιληφθούν στο mindblog μπορεί όντως να είναι υποκειμενικοί(γράφω "μπορεί" γιατί δεν γνωρίζω τους όρους). Οποιοσδήποτε όμως δηλώνει επιθυμία εισαγωγής του blog του στο Mindblog, αυτό το γνωρίζει. Οπότε αν δεν συμφωνεί κάποιος με αυτούς τους "υποκειμενικούς" κατά τη γνώμη μου όρους και την διαδικασία επιλογής, απλά δεν δηλώνει συμμετοχή. Το να διαμαρτύρεται μετά την απόρριψή του για τον τρόπο επιλογής, ενώ έχω δεχτεί να τον υποστεί μου φαίνεται ανειλικρινές.
Να συμπληρώσω επίσης ότι σύμφωνα με το προσωπικό email που δέχτηκε από admin του mindblog ο GGL (το οποίο ο τελευταίος δημοσίευσε) σημειώνεται εν μέσω άλλων ότι το περιεχόμενο του blog δεν ήταν ο μόνος λόγος απόρριψής του.

Πριν με "κατηγορήσετε" ότι προμοτάρω το MindBlog απλά ενημερώνω ότι ούτε δήλωσα ποτέ το blog μου εκεί, ούτε έχω σκοπό να το κάνω ακριβώς γιατί δεν συμφωνώ με τους όρους.

sorry για το σεντονοcomment μου :)

9:11 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Κανονικά θα έπρεπε να γράψω πολλά αλλά δεν προλαβαίνω τώρα. Να μεταφέρω μόνο όσα έλεγα και στου vrypan.
"Λυπάμαι που δεν έχω ακόμη την έγκριση του κ. Κωνσταντακόπουλου για να δημοσίευσω την απάντηση του. Πάντως μετά τα όσα μου διεμήνυσε το ξανασκέφτομαι. Προσωπικά δεν ανέφερα την λέξη “λογοκρισία”. Θα πρέπει πράγματι να μοιάζει ανόητη και μόνο η προσπάθεια κάποιου να επιβάλλει τέτοιες καταστάσεις. Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε κομψότερες εκφράσεις. Όπως η “αισθητική” και το συλλογικό γούστο( που ερμηνεύουμε κατά το δοκούν). Ή η άποψη του τι συνιστά ύβρη και τι όχι. Πόσοι από μας προσβάλλονται ή έστω πληγώνεται η αισθητική τους στη θέα ενός ημίγυμνου άντρα?
Λυπάμαι που στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρέθηκε ένας άνθρωπος που προφανώς δεν έχει ιδέα σήμερα για τα όσα γίνονται. Δεν ζήτησε από κανέναν ούτε να τον υπερασπιστεί, ούτε να ταχθεί αλληλέγγυος. Τον GGL δεν τον ξέρω. Αλλά στη θέση του -με βάση τις εξηγήσεις που έλαβα- θα μπορούσε κάλλιστα να είναι οι μισοί από μας. Του ζητώ συγνώμη που τον έχρισα παράδειγμα για να μάθω τα κριτήρια ένταξης στα “καλύτερα μπλόκ”. Επειδή το δικό μου μπλόκ φρονώ ότι παραπλάνησε τους “κλειδοκράτορες” (ή μπορεί να συνέβη και το αντίστροφο) το αποσύρω. Όχι πως έχασε η Βενετιά βελόνι (δεν παίρνω τόσο σοβαρά τον εαυτό μου) αλλά γαμώτο ο φασισμός είναι ένας εφιάλτης που πολυφοριέται τελευταία και με ενοχλεί. Επιφυλλάσσομαι να γίνω σαφέστερη .. σύντομα".

10:36 μ.μ.  
Blogger divine mitsakos said...

έγραψα τη γνώμη μου στο αντίστοιχο ποστ της marialenas
εν ολίγοις, δεν αμφισβητώ το δικαίωμα του mindblog να δέχεται όποιον θέλει, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορώ να ασκήσω κριτική
θεωρώ πως η απόρριψη είναι αποτέλεσμα ομοφοβικής αντίδρασης (δεν έχω αποδείξεις, εγώ αυτό καταλαβαίνω όμως) και ως τέτοια την καταδικάζω
θεωρώ πως ούτως ή άλλως η επιβολή κριτηρίων στη μπλογκόσφαιρα είναι κακό πράγμα (να το πω απλά)
καραμέλα ξε-καραμέλα, η ομοφοβία υπάρχει, ξέρω τι λέω, και το να λες "ουφ πάλι τα ίδια; πάλι για ομοφοβία μας τσαμπουνάς;" είναι σαν κι αυτούς που λένε "ουφ αυτοί οι κομμουνιστές! πάλι για το δίκιο του εργάτη θα μας λένε;"... Ε, ναι, ρε, τι να λένε, για το δίκιο της Βανδή;
Τα αυτονόητα δηλαδή
Ταπεινή μου γνώμη και χαιρετώ να κάνω και καμιά δουλειά γιατί θα νυχτώσω

3:21 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home