Tabs: Blog | About Me |

Τετάρτη, Ιουλίου 26

Οι "ιδιοκτήτες" της παραλίας και άλλα .. ευτράπελα

Σου έχει τύχει δεν μπορεί? Να κάθεσαι αμέτοχος στη γωνιά σου και να παρατηρείς γύρω σου συμπεριφορές, φάτσες, κουβέντες.
Προσωπικά το βρίσκω συχνά από διασκεδαστικό ως ενδιαφέρον.
Απόγευμα στην παραλία. Ξαπλωμένη στην πετσέτα και βυθισμένη στο "ανάγνωσμα". Κι η παραλία να γεμίζει επικίνδυνα, απειλώντας την ηρεμία μου. Μία χούφτα πιτσιρικάδες με κουβαδάκια (οι μόνοι ίσως συμπαθείς και αμέτοχοι στο "ηχοέγκλημα"). Παραδίπλα οι μαμάδες. Πασαλείβονται με αντιηλιακά, φορούν καπέλα και αρχίζουν το "Λαλάκη, όχι στα βαθειά μωρό μου". Ο χώρος τους ανήκει.
Δεξιά τους ο κλασσικός τύπος "είμαι ωραίος και το ξέρεις". Κορδώνεται, τεντώνεται, αφήνει το νερό να κυλά ανέμελα πάνω στους 20 γυμνασμένους μύες του (ποντίκια και κοιλιακοί αφαιρέθηκαν). Το δε μαγιώ διαμαρτύρεται για την ανυπαρξία του ρόλου του. Και η γλώσσα του σώματος κραυγάζει:¨Είμαι εδώ. προσέξτε με". Και τον προσέχουν. Ο χώρος του ανήκει.
Τον αποδιοργωνώνει για λίγο η έλευση της κοπέλας που θρονιάζεται κοντά του. Απλώνει την πετσέτα της τελετουργικά. Γδύνεται ακόμη πιο τελετουργικά. Το αντιηλιακό .. νέα τελετουργία. Που όμως διακόπτεται από τον θόρυβο του κινητού. Και τότε αρχίζει να μιλάει. Δυνατά.
-Έλααα Μπάμπ'. Ήρθαμ'. Ναι βρε, στην θάλασ' είμ'. Δεν σ' ακούω κ_λά.
Συνεχίζει να ουρλιάζει στο ακουστικό γιατί ... εκείνη δεν τον ακούει καλά. Και βέβαια ο χώρος της ανήκει.
Την προσπάθειά της να ακούσει δυσκολεύει η άφιξη ενός τζετ σκι. Ο νεαρός κάνει "χαριτωμενιές" δίπλα στους λουόμενους. Απίθανα ζίγκ-ζαγκ που δεν μπορείς παρά να του βγάλεις το καπέλο για τον τρόπο που χειρίζεται το όχημα. Παρακολουθούν όλοι σαν υπνωτισμένοι. Μέχρι και οι μαμάδες, που προς στιγμήν ξεχνούν ότι τα βλαστάρια τους είναι δίπλα στο τζετ σκι. Αλλά τι να του πουν? Ο χώρος του ανήκει.
Ο μοναδικός που έχει αντίθετη γνώμη είναι ο "ομπρελάρχης" (κατά το τελετάρχης) της παραλίας. Τρέχει στην άμμο κι αρχίζει να τον λούζει με κοσμητικά. Και έχει τα δίκια του κι αυτός. Γιατί φυσικά ο χώρος του ανήκει. Ξεσηκώνονται και οι μαμάδες μαζί. Φωνάζουν κι αυτές. τα παιδιά βάζουν τα κλάμματα. Η κοπέλα κλείνει το κινητό κι αρχίζει να ουρλιάζει επίσης εναντίον του. Ο "ωραίος" σπεύδει να βοηθήσει και σηκώνεται με απειλητικές διαθέσεις. Ο νεαρός με το τζετ σκι κάνει μία εντυπωσιακή μανούβρα και απομακρύνεται. Μένουν όλοι όρθιοι να κοιτούν και να βρίζουν.
Εντυπωσιάζομαι με την απρόσμενη οικειότητα μεταξύ τους. Πιάνουν κουβεντούλα σαν παλιοί γνώριμοι. Και μετά συνεχίζουν όλοι μαζί. Τα παιδιά στο πλατσούρισμα, οι μαμάδες στον "κοινωνικό σχολιασμό", η κοπέλα πάλι στο κινητό να ουρλιάζει και ο "ωραίος" να συστήνεται δεξιά και αριστερά.
Σηκώνομαι. Ο χώρος δεν μου ανήκει πια...

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το "Οι "ιδιοκτήτες" της παραλίας και άλλα .. ευτράπελα"

7 Comments:

Blogger ptwsh said...

Apla. Na apofeygeis tetoies paralies. Kai as kaneis kapoia xlm. parapanw. Axizei ton kopo.

Gelasa poly me thn perigrafh sou. Klassikh eikona stis polysyxnastes kai bromeres paralies.

2:15 μ.μ.  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Of course, Watson. Ο ΝεοΈλληνας είναι πεπεισμένος ότι κληρονόμησε αυτοδίκαια τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Άρα πρέπει να είναι φιλοσοφημένο άτομο. Πιστεύει λοιπόν ακράδαντα στον Σολιψισμό: "Solo Ipso Sum. Μόνο εγώ υπάρχω!!!!!'

Αν το δεις έτσι, βγάζει νόημα!!!!

2:22 μ.μ.  
Blogger ptwsh said...

Koita na deis...trelos sysxetismos!

4:00 μ.μ.  
Blogger ONOMATODOSIA said...

wraia perigrafh...

6:04 μ.μ.  
Blogger ZissisPap said...

Πραγματικός διάλογος από παραλία...
Φωνή υστερικής μαμάς...
"Γιόχαν, Γιόχαν έλα να φας..."
"Δεν Θέλω μαμά..." απαντά ο Γιόχαν
"Νάιν να λες ρε χαμένο, Γερμανοί ήμαστε..."
... :)

6:12 μ.μ.  
Blogger ovi said...

Πρίν φύγω το πρωί διάβασα το προηγούμενο post και κάπως με ταξίδεψες σε μέρη κι εμπειρίες, περισσότερο από ολα με έκανες να χαμογελάσω. Πριν από λίγο γύρισα μετά απο άλλη μια περίεργη μέρα με τους Φιλανδούς σοκαρισμένους με το θάνατο φιλανδού στρατιώτη στο Λίβανο, ναι το καταλάβανε με το σκληρότερο τρόπο οτι γίνεται πόλεμος. Και αφού άκουσα απο την εκπομπή της Χρύσας αφίερωση σε όλη τη 'παρέα' απο το Φοίβο διάβασα και το 'παραλιακό' σου ... ευχαριστώ πολύ, το χρειαζόμουνα!!!

7:26 μ.μ.  
Blogger ellinida said...

Χαχα γιαυτό αποφεύγω τις παραλίες με τον κόσμο . Ερημιέςςςςςςςς ...

9:42 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home