Tabs: Blog | About Me |

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16

Αφιερωμένο εξαιρετικά στη ΜΕΒΓΑΛ, τον Αδαμόπουλο και το "παρεάκι" τους


ΟΙ ΔΕΚΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΟΣ


I. ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΙΑΝ ΟΡΚΟΥ ΠΙΣΤΟΤΕΡΑΝ ΕΧΕ

II. ΜΗ ΨΕΥΔΟΥ

III. ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΛΕΤΑ

IV. ΦΙΛΟΥΣ ΜΗ ΤΑΧΥ ΚΤΩ ΟΥΣ Δ’ΑΝ ΚΤΗΣΗΙ ΜΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕ

V. ΑΡΧΕ ΠΡΩΤΟΝ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΣΘΑΙ

VI. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΜΗ ΤΑ ΗΔΙΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΑ

VII. ΝΟΥΝ ΗΓΕΜΟΝΑ ΠΟΙΟΥ

VIII. ΜΗ ΚΑΚΟΙΣ ΟΜΙΛΕΙ

IX. ΘΕΟΥΣ ΤΙΜΑ

X. ΓΟΝΕΑΣ ΑΙΔΟΥ

Σημείωση:

Είμαι θυμωμένη μαζί σας κύριοι. Όχι γιατί ανταλλάσετε μίζες. Το χρήμα καλώς κυκλοφορεί. Θυμώνω επειδή αδυνατείτε να διαχειριστείτε την παγαποντιά σας. Διαθέτετε μία βλακώδη αντίληψη που εννοεί ότι τα "άπλυτα" των άλλων θα ξεπλύνουν τα δικά σας.

Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και τους κανόνες της, όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού θέσπιζει τμήμα επιείκιας για τους καταδότες, τα κόκκαλα του Σόλωνος και του Κλεισθένη τρίζουν συθέμελα.

Όταν οι κουμπαριές γίνονται έναυσμα κονόμας, τακτοποίησης και διαπλοκής, συνειρμικά σκέφτομαι ότι ξεπουλήσατε ό,τι πιο όμορφο μας δόθηκε σαν αφορμή για να κάνουμε τους φίλους ... συγγενείς.

Όταν ο Νιόνιος τραγουδούσε για την ιστορία που "γράφουν οι παρέες" δεν σας είχε κατά νου. Αμαυρώνετε τις πιο τρυφερές μας ατάκες με τις "ταράτσες", τις "παράγκες"
και την νέα σημειολογία σας.

Αιδώς Αργείοι! Σταματήστε να μας παραδειγματίζετε με τους ταλαίπωρους βίους σας.
Απαλλάξτε μας! Η άλλη Ελλάδα που αγωνίζεται να βιοποριστεί έντιμα με κόπο και με βάσανα σας φθονεί. Κι ίσως -ακόμη χειρότερα- κάποτε, να σας θαυμάσει αν συνεχίσετε να την πιλατεύετε.

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το "Αφιερωμένο εξαιρετικά στη ΜΕΒΓΑΛ, τον Αδαμόπουλο και το "παρεάκι" τους"

4 Comments:

Blogger Finteias said...

Γενικότερα πιστεύω ότι έχουμε εθιστεί επικίνδυνα στην ιδέα των ενδόξων προγόνων μας.
Είμαστε πλέον εις θέσιν να επιδιδόμαστε σε κάθε είδους ραγιαδισμό και τακτική μικροσυμφέροντος και να έχουμε τη συνείδησή μας όχι μόνον ήσυχη, αλλά και υπερήφανη.
Κοντολογίς, ας κάνω ό,τι θέλω αρκεί που κατάγομαι από ενδόξους προγόνους.

...και τα κόκκαλα των προγόνων...τρίζουν, όπως γράφεις.

Καλησπέρα.

1:43 π.μ.  
Blogger sourfou said...

Κάποτε σε ετούτο τον τόπο υποτίθεται οτι κυβερνούσαν οι άριστοι. Τώρα ξέρουμε όλοι οτι ο τόπος έχει γεμίσει με γέρους, άσχετους με το όποιο αντικείμενο ανθρώπους, που η σχέση τους με την αρετή και την παιδεία είναι ίδια με τη σχέση ενος αχλαδιού με τα ποταμόπλοια...καμία δηλαδή! Το ερώτημα όμως παραμένει...πως στο διάολο βρίσκουν το δρόμο για την εξουσία αυτοι οι κύριοι και ελάχιστες όμοιες κυρίες???

2:41 μ.μ.  
Blogger oistros said...

φιντεία
χμ... ραδιαδισμός. Καιρό είχα να την ακούσω αυτή τη λέξη. Έχεις δίκιο. Έχει μία μορφή ραγιαδισμού η κατάσταση.
sourfou
ίσως φταίνε τα ψευτοδιλήμματα που μόνιμα θέτουμε στους εαυτούς μας εντός των εκλογικών παραβάν. "Αυτόν ή τον άλλον" και απαντάμε συνήθως "το μη χείρον" και καταλήγουμε σε παρόμοιον .. χοίρον.

6:32 μ.μ.  
Blogger roidis said...

αυτά που δημοσιεύονται είναι μόνο αυτά που δημοσιεύονται,αυτά που δημοσιεύονται είναι μόνο αυτά που δημοσιεύονται,αυτά που δημοσιεύονται είναι μόνο αυτά που δημοσιεύονται,αυτά που δημοσιεύονται είναι μόνο αυτά που δημοσιεύονται...

κοιτάξτε γύρω σας.

12:10 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home