Tabs: Blog | About Me |

Τετάρτη, Ιουλίου 19

Ο Κώδικας της Βίβλου, ο Λίβανος και οι προφητείες για το 2006

Ξαφνικά βλέποντας ειδήσεις μου ήρθε ένα φλας. Ο ΄"Κώδικας της Βίβλου" του Ντρόσνιν. Ένα βιβλίο που διάβασα προ ετών (νομίζω το 2000) και με συνεπήρε με το παράδοξο θέμα του. Ισραηλινοί επιστήμονες εφήρμοσαν στην Βίβλο (Τόρα) ένα είδος πειράματος πληροφορικής αποκρυπτογράφησης, παρατηρώντας ότι πολλά στοιχεία των κειμένων δεν είναι σε λογική σειρά (κατά χρόνο ή έννοια) και πιθανολογώντας πως το όλο κείμενο ίσως κρύβει έναν κώδικα με προφητείες για τα μελλούμενα: κληρονομιά από την διάνοια του μέλλοντος που συχνά αρεσκόμαστε να αποκαλούμε Θεό. Ο κώδικας επέλεγε γράμματα ανά εκατό στοιχεία περίπου και τα προσέθετε για να δημιουργήσει λέξεις.
Ο συγγραφέας του Βιβλίου (δημοσιογράφος της Ουάσιγκτον Πόστ) ισχυριζόταν ότι προέκυψαν "προφητείες" για δολοφονίες πολιτικών προσώπων, συρράξεις, πολέμους, τρομοκρατικές επιθέσεις. Το βιβλίο αφηγείται ως πειστικό παράδειγμα την δολοφονία του Ράμπιν που μόλις είχε αποκρυπτογραφηθεί αλλά οι "κάτοχοι αυτής της γνώσης" δεν πρόλαβαν εν ζωή τον τότε πρωθυπουργό για να του αποκαλύψουν το εύρημά τους. Την προηγούμενη της συνάντησής τους ο Ράμπιν πράγματι δολοφονήθηκε.
Το βιβλίο κατέληγε με διάφορους πολύπλοκους( και αργότερα αμφισβητημένους εν πολλοίς) συσχετισμούς (δεν είναι καν βιβλίο μυθιστορηματικής αφήγησης. Μάλλον προσομοιάζει σε αναφορά ερευνητικού τύπου) ότι το κρίσιμο έτος για την ανθρωπότητα -κατά τις αποκαλύψεις του Κώδικα της Βίβλου- είναι το έτος 2006. Και επέμενε ότι τον κύκλο του τρίτου παγκοσμίου πολέμου που θα φέρει το "τέλος των ημερών" θα τον ανοίξουν οι Ισραηλινοί. Και η προφητεία κατέληγε με μία σιβυλλική ρήση: Θα το αποτρέψετε?
Τότε τα διάβασα. Τα σκέφτηκα. Τα ξέχασα.
Μέχρι που σήμερα ξαφνικά μου ρθε πάλι αυτό το φλασάκι.
Έψαξα και βρήκα μερικά από τα σχόλια που γίνονταν προ ετών σχετικά με το θέμα. Τότε που το 2006 ήταν ακόμη ... μέλλον.
Ο Pathfinder αναδημοσίευε την Πράβδα και ανέφερε:
"Οι Αμερικανοί κάθε τόσο θέτουν τις Η.Π.Α. σε «πορτοκαλί» συναγερμό και τρομάζουν στην υποψία μιας νέας τρομοκρατικής ενέργειας, όπως αυτής της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Όμως κάποιοι μελετητές της Βίβλου ισχυρίζονται ότι, στο ιερό αυτό κείμενο βρίσκονται κωδικοποιημένες «προφητείες» που προβλέπουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας το έτος 2006!

Ο ... αποκωδικοποιητής της Βίβλου είναι ο Εβραίος μαθηματικός Elijah Ripson, ο οποίος είχε γίνει γνωστός ήδη απ' το 1997, όταν μαζί με τον Michael Drosnin, δημοσιογράφο της Washington Post, έγραψαν το βιβλίο «Ο Κώδικας της Βίβλου» ("The Biblical Code"). Το βιβλίο αποδείχθηκε τελικά προφητικό, καθώς περιείχε πληροφορίες για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Ν. Τόρκης !!!

Αυτή η επιτυχία κίνησε το ενδιαφέρον των αξιωματούχων του Πενταγώνου που κάλεσαν τον Drosnin σε μυστικές συσκέψεις στο Πεντάγωνο.

Τώρα ο Elijah Ripson ισχυρίζεται ότι το 2006 είναι η πλέον επικίνδυνη χρονιά για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες. Προβλέπει δε ότι, οι ανατολικές χώρες θα υποφέρουν από μια σειρά δοκιμών πυρηνικών όπλων και σε αντίποινα θα υπάρξουν τρομοκρατικές επιθέσεις με πιο πιθανούς στόχους την Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ και τη Νέα Τόρκη. Μάλιστα ο Ripson υποστηρίζει ότι, οι επιθέσεις θα προέρχονται από τον Μπιν Λάντεν και οργανώσεις που πρόσκεινται σ' αυτόν.

Δε μένει παρά να περιμένουμε να δούμε αν οι τρομακτικές προβλέψεις θα επαληθευτούν, πράγμα όχι και τόσο απίθανο, άσχετα αν ο χρόνος που θα συμβούν είναι το 2006 ή κάποιος άλλος".

http://english.pravda.ru/science/19/94/377/11805_prediction.html

http://tech.pathfinder.gr/xpaths/future/106220.htm

Μυρίζει λίγο θεωρίες συνομωσίας?
Καλά. Δείτε και την "σάλτσα":
Από συζήτηση σε φόρουμ το 2005.
"Δεν ηξερα οτι ο "κώδικας της βίβλου" δίνει ως έτος του τρίτου παγκοσμίου το 2006! Όμως και η δική μου εκτίμηση είναι ότι το 2006 θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος,και αυτό το στηρίζω στα εξής
α.έχουμε την τουρκία σε ξεκάθαρη πλέον πορεία διάλυσης
β.έχουμε την ευρωπαική ένωση σε πορεία διάλυσης (το λέει και ο Νοστραδαμος ότι θα θελησουν τα ευρωπαικα γενη να ενωθουν αλλα θα διαλυθει πριν προλαβουν να ενωθουν εντελως,προφανως απο τον Γ΄παγκοσμιο).
γ.Μια προφητεια λεει οτι ο τελευταιος παπας της Ρωμης θα ειναι αυτος που ειναι τωρα,και σε συνδιασμο με το οτι ο παπας Ρατσινγκερ ειναι ηδη μεγαλης ηλικιας και αρρωστος διοτι περασε εγκεφαλικη αιμοραγια το 1993 αν θυμαμαι καλα και εξαντληση του οργανισμου πριν 3-4 χρονια και οι γιατροι δεν του δινουν παρα ελαχιστα χρονια ζωης.
δ.την προφητεια του Νοστραδαμου που λεει οτι οι ολυμπιακοι αγωνες θα αρχισουν στην Αθηνα (1896) και θα τελειωσουν στην Αθηνα (2004)διοτι προφανως μετα θα ξανακαταργηθουν λογω του τριτου παγκοσμιου.
ε.τον Αγιο Κοσμα τον Αιτωλο που μας λεει οτι θα μας βαλουν πολυ βαρια φορολογια εκεινη την εποχη ,λιγο πριν γινει ο πολεμος με την Τουρκια,και οτι θα μας βαλουν φορο στις κοτες και τα παραθυρα(τα τετραγωνικα των σπιτιων μας),κατι που ειδικα τους τελευταιους μηνες ειναι ξεκαθαρο.
στ.τον Ιωσηφ τον Βατοπεδινο που λεει οτι ο Πουτιν θα ειναι αυτος που θα μπει στην Τουρκια,και δεδομενου οτι η θητεια του τελειωνει το 2007 το καλοκαιρι,η τελευταια χρονια που μπορει να γινει ο πολεμος ειναι το 2006 δεδομενου οτι θα ξεκινησει φθινοπωρο (θα φυτευθουν λαχανα και θα φανε πολλοι απο αυτα).
ζ.Η γενικοτερη κατασταση στον κοσμο που οπως λεει και ο Χαντιγκτον θα υπαρξει η συγκρουση των πολιτισμων,δηλαδη ενας τριτος παγκοσμιος που θα συγκρουστουν πολλοι πολιτισμοι μεταξυ τους(μουσουλμανικος,ορθοδοξος,καθολικος,προτεσταντικος κ.λ.π.)

Τι μου ρθε τώρα μ' όλα αυτά? Ξέρω και εγώ. Είπα ένας παράξενος συνειρμός. Ένα φλασάκι. Λίγες φορές η "παραφιλολογία της ιστορίας" μας προϊδεάζει για όσα θα συμβούν? Έστω και με παραπλανητικούς τρόπους.

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το "Ο Κώδικας της Βίβλου, ο Λίβανος και οι προφητείες για το 2006"

13 Comments:

Blogger Λύσιππος said...

Ακούγεται σαν την ταινία "Πι".

9:45 μ.μ.  
Blogger ovi said...

Καλά κάθομαι λοιπόν εδώ που κάθομαι. Αλλωστε εδώ πάνω ποιός να "χτυπήσει"? Καμιά εξτρεμιστική οργάνωση πιγκουίνων;

10:54 μ.μ.  
Blogger phivos said...

Καλά, αφού ξέρεις τέτοιους δυνατούς αποκρυπτογράφους, γιατί δεν τους έδινες το μήνυμά μου παρά μ'έκανες και τόστειλα εκατό φορές;

Κι όπως είπε κι ο Θάνος, καλά κάναμε και φύγαμε. Μακρυά από τον τρίτο παγκόσμιο. Μόνο παρακαλώ, κάντε γρήγορα να τον ξεπετάξετε, γιατί θέλω να κατέβω για μπάνια!

12:57 π.μ.  
Blogger oistros said...

@ Λύσιππε
εξάπτεις την περιέργειά μου. Δεν την ξέρω και δεν την είδα. Διευκρινήσεις?
@ ovi
κράτα μου θέση αν χρειαστεί :-)
@ phivos
γελάω. Δοκίμαζα την υπομονή και την επιμονή σου. Γυναίκες!! φίλε μου. Πάντα ζητούν τα δύσκολα.
Όσο για τον τρίτο ... δώσε ημερομηνία λήξης να το κανονίσουμε. Αλλιώς μας βλέπω στα .. πέναλτυ :-)

2:11 π.μ.  
Blogger funEL said...

k. Oίστρε μας. Αυτά τα σατανιστικά καβαλιστικά της Λευκής αδελφότητας και τα ρέστα τα έχουμε στα μαυρα κιτάπια διότι ΜΟΝΟ οι Προφητείες του Προφήτη Λιάκουρα είναι σωστές.
Το 2024 θα τρώμε με χρυσά κουτάλια

9:28 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εεεεεεε....Οφ-σάϊντ! Το 1896 έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί!
(Τι βρήκε να σχολιάσει από ολόκληρο το κείμενο ο κολλημένος....)

3:24 μ.μ.  
Blogger oistros said...

@ funel
δεύτερη φορά που πιάνομαι αδιάβαστη. What is Liakouras?
Πάντως η ιδέα για τα χρυσά κουτάλια σύμφωνη με βρίσκει. Oποιος προλάβει ως τότε δηλαδη. :)
@ Mπαμπάκης
Παρατηρητικός!!! Είδες τι παθαίνει κανείς όταν κάνει copy - paste. Το διόρθωσα και έχεις φυσικά δίκιο. Μάτι έβγαζε! Thanks

3:47 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

οι προφητειες φοβιζουν δειλους,κοροιδευουν βλακες και διασκεδαζουν τους υπολοιπους

10:13 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αν και "κάπως" ετεροχρονισμένα θα ήθελα να βοηθήσω: Λοιπόν ανενημέρωτε φίλε Οίστρε(ξέρω οτι είσαι γυναίκα αλλά θα σε προσφωνώ με τον αρσενικό σου ψευδώνυμο μιας κ αυτό τιτλοφορεί και το blog σου),η έτερη συνάδελφος-σχολιάστρια, με τον όρο "Λιάκουρας" εννοεί πιθανώς τον εκδότη-τηλεοπτικό παρουσιαστή-"ελληνομάχο" Δημοσθένη Λιακόπουλο ο οποίος σε βιβλία των εκδόσεών του ορίζει ως έτος παγκόσμιας ολοσχερούς καταστροφής το 2012 και ως έτος έναρξης του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου το 2024...Ναι, κι έμενα μου πήρε λίγο χρόνο, αλλά έτσι είναι...Λοιπόν,μιλώντας σοβαρά, πιστεύεις, ειλικρινά πες μου Οίστρε,ότι υπάρχει έστω και μία στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα ακριβών προβλέψεων κ προφητειών΄, όχι μόνο από την εβραική ιστοριομυθογραφία (βλ Βίβλος), αλλά και από την ελληνική (δεν είμαι κάνας νεοφασίστας εθνικιστής)ή την ινδική, την αιγυπτιακή, την κινέζική,τη βαβυλωνιακή μυθογραφία ή από έναν ημιπαράφρονα αλχημιστή (βλ Νοστράδαμος);;;Γενικά το μέλλον πιστεύεις οτι προφητεύεται;Πριν σου αναπτύξω τη θέση μου περιμένω απάντηση...

Ανώνυμος Α33495ΒΕ495///////3079583//////Made in EU

12:51 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Μια χαρά τα πάμε με το σκανάρισμα του Barcode :))
Λοιπόν θα σας παραπέμψω στο κείμενο περί Όργουελ και 1984.
Πιστεύω απλά ότι κάποτε είναι βολικό σε μερικούς να αντιγράφουν τις "προφητείες" και να τις μετατρέπουν σε πραγματικότητες. Όχι γιατί στερούνται φαντασίας αλλά γιατί "βολεύει" να ξοδεύουμε λίγη φαιά ουσία (στις μαζικές συνειδήσεις μας) για να συντηρούνται τέτοια μυθεύματα.
Όσο για τον κύριο Λιακόπουλο, η μπλοκόσφαιρα μου έκανε τελευταία, ταχύρυθμη εκπαίδευση. Προφανώς .. μένετε εκτός :)

1:42 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά βρε Οίστρε, αμέσως,"μένετε εκτός"...Το δήλωσα ότι όλα αυτά τα λέω ετεροχρονισμένα...Όσον αφορά τώρα τις προφητείες θα σε παραπέμψω κ εγώ με τη σειρά μου στο καταπληκτικό βιβλίο του Ου.Έκο "Το εκκρεμές του Φουκώ" για το οποίο διάβασα στο blog σου και να σου πω ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να μιλήσει με ασάφειες, να αοριστολογήσει, να βάλει στις αοριστολογίες αυτές και μία θεοπνευστία και να φτιάξει ένα δυνατό κοκτέιλ που θα συντηρεί,όπως λες, μαζικές συνειδήσεις και θα τρομάζει τον κοσμάκη και θα ριζώσει βαθιά στο ασυνείδητο της αμόρφωτης γιαγιάκας, ως απειλή. Προσοχή όμως εδώ είναι το σημαντικό αυτή η απειλή επιτελεί δύο σκοπούς: πρώτον τρομοκρατεί,εφησυχάζει και αδρανοποιεί και δεύτερον προσφέρει το ένστικτό της αρένας, το φοβερά διεστραμμένο "κοίτα τι έχει να πάθει ο άνθρωπος στο μέλλον κι εγώ στην ήσυχη κ βολεμένη ζωούλα μου ευτυχώς δε θα ζήσω!Τι καλά!Τι τα θέλω εγώ τα ρίσκα;;Ευτυχώς που θα ζήσω το πολύ 80 χρόνια!Όλα τελικά είναι σωστά προγραμματισμένα..."
Εμ, έλα μου όμως ρε φίλε προφήτη, που δεν είναι τίποτα σωστό...Όπως είπε κι ο θέιος Νίτσε (συγγνώμη,ίσως έχω εμμονή, αλλά εδώ σίγουρα κολλάει)"δεν υπάρχουν καιροί για προφήτες μόνο για παράκαιρους στοχαστές..."

Ανώνυμος Α33495ΒΕ495///////3079583//////Made in EU

6:37 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

παιδια ειδα ενα ντοκιματερ για το θεμα και μπηκα να ψαξω για το θεμα
βρηκα αυτο το block και ετσι θα γραψω την γνωμη μου και εγω.
αν ειναι να ψαχνεις να βρεις κατι εκ τον υστερων καλος προφητης εισαι!!!!
Στην ελληνικη γλωσσα σε ενα κειμενο ειναι δυνατο να γινεται
κατι παρομιο !!!
δεν βαζουν καποιο περιορισμο στην ακολουθια τσι ωστε σε πιθανο μηκος 2300(απο το ντοκιματερ που βρισκεται στο www.stizoyla.com)
οι πιθανοτητες να βρεις το γραμμα που σε ενδιαφερει ειναι 24^2300
αρα ειναι πολυ λογικο να γινεται!!!! αν σκεφτεις και το μηκος μιας λεξης 8 γραμματων που θα ειναι 2300*7+1= 16101 δεν ειναι λογικο οτι θα βρεις και αλλη λεξη που σε βολευει;
Στην ελληνικη γλωσσα εχουμε ισως τον μεγαλυτερο αριθμο λεξεων απο συνωνημα και νοηματα αρα σε ενα βιβλιο δεν ειναι δυνατο να γινεται αυτο ;

4:44 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

παιδια ειδα ενα ντοκιματερ για το θεμα και μπηκα να ψαξω για το θεμα
βρηκα αυτο το block και ετσι θα γραψω την γνωμη μου και εγω.
αν ειναι να ψαχνεις να βρεις κατι εκ τον υστερων καλος προφητης εισαι!!!!
Στην ελληνικη γλωσσα σε ενα κειμενο ειναι δυνατο να γινεται
κατι παρομιο !!!
δεν βαζουν καποιο περιορισμο στην ακολουθια τσι ωστε σε πιθανο μηκος 2300(απο το ντοκιματερ που βρισκεται στο www.stizoyla.com)
οι πιθανοτητες να βρεις το γραμμα που σε ενδιαφερει ειναι 24^2300
αρα ειναι πολυ λογικο να γινεται!!!! αν σκεφτεις και το μηκος μιας λεξης 8 γραμματων που θα ειναι 2300*7+1= 16101 δεν ειναι λογικο οτι θα βρεις και αλλη λεξη που σε βολευει;
Στην ελληνικη γλωσσα εχουμε ισως τον μεγαλυτερο αριθμο λεξεων απο συνωνημα και νοηματα αρα σε ενα βιβλιο δεν ειναι δυνατο να γινεται αυτο ;

4:45 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home