Tabs: Blog | About Me |

Τετάρτη, Αυγούστου 16

Ο πρόεδρος του Iράν έγινε και μπλόγκερ!

ΓΙΑ TON ΗΓΕΤΗ μιας χώρας που φημώνει τους διαφωνούντες στον κυβερνοχώρο και λογοκρίνει ανατρεπτικές ιστοσελίδες, πρόκειται για στροφή 180 μοιρών. Από την άλλη όμως, στον Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ άρεσε ανέκαθεν να σοκάρει. Ο Ιρανός πρόεδρος δημιούργησε το δικό του μπλογκ, στο οποίο κατακεραυνώνει τις ΗΠΑ επειδή αντιτίθενται στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ζητεί από τους επισκέπτες να ψηφίσουν αν πιστεύουν ότι το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο. Στο μπλογκ, το οποίο μπορεί να διαβάσει κάποιος στα περσικά, τα αραβικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά στη διεύθυνση www. ahmadinejad.ir, ο φλογερός ηγέτης εξηγεί πως η αντιπάθειά του για τις ΗΠΑ άρχισε ενώ πήγαινε ακόμη σχολείο, όταν τον εξόργισε, όπως γράφει, η ανάμειξη της Ουάσιγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν. Αφού δηλώνει πως θα αρνηθεί να υποκύψει στην πίεση για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της χώρας του, καλεί τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να εκφράσουν τις απόψεις τους για την κρίση στη Μέση Ανατολή. «Πιστεύετε πως πρόθεση και στόχος των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την επίθεση στον Λίβανο είναι να προκαλέσουν έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο;» ρωτάει ο πρόεδρος τους αναγνώστες του προσφέροντάς τους την επιλογή να ψηφίσουν ναι ή όχι. Σ' ένα σημείο του κειμένου αναφέρεται στις ΗΠΑ ως «Μεγάλο Σατανά».

Ο Σαντάμ Χουσεΐν

Αναφερόμενος στην πολιτική ιστορία του Ιράν, ο Αχμαντινεζάντ εκφράζει τον θαυμασμό του για τον ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί και περιγράφει τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν ως έναν «επιδρομέα» που, στη διάρκεια του ιρανο-ιρακινού πολέμου «μέθυσε από την εξουσία». Για τους Ιρανούς, το μπλογκ του προέδρου ήταν μια έκπληξη. Στη διάρκεια της προεδρίας του, ο Αχμαντινεζάντ έχει κλείσει πολλές ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης χάρη σ' ένα από τα πιο εξελιγμένα κυβερνητικά συστήματα λογοκρισίας στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Κεϊβάν Μεργκάν, έναν μπλόγκερ της Τεχεράνης, οι τεχνολογικές προσπάθειες του Αχμαντινεζάντ δεν οφείλονται τόσο στο γεγονός ότι αποδέχθηκε την κυβερνο-πολιτική, όσο στην επιδίωξη δημοσιότητας εκ μέρους ενός γνωστού λαϊκιστή ηγέτη.

LINK: * www.ahmadinejad.ir

Aπό τα σημερινά Νέα

Σημείωση: Μπήκα στη διαδικασία να στείλω ένα μηνυματάκι στην "προεδράρα" in the name of God που λέει κι ο ίδιος. Ε μην περιμένετε να δημοσιοποιηθούν τα μηνύματα και τα σχόλια αλλά καλό είναι να του δείξουμε τα .. αισθήματά μας. Για όσους πιστούς ... η διαδικασία αρκείται στο να ανοίξετε το πλήρες link του κειμένου στην αγγλική version (εκτός κι αν είστε Μουτζαχεντίν). Τα σχόλια κάτω είναι ανοιχτά. Αρκεί να συνηθίσετε λίγο στην .. ανάποδη γραφή. Είναι κι αυτό μία εμπειρία.
Εργοτελίνα .. καλή τύχη :)

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το "Ο πρόεδρος του Iράν έγινε και μπλόγκερ!"

4 Comments:

Blogger Καπετάνισσα said...

"Ανοίγματα" κλειστών μυαλών;

Οι σκοπιμότητες είναι προφανείς.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της εξουσίας και τούμπαλιν.

(Comments αλήθεια δέχεται);

1:01 μ.μ.  
Blogger kyrallina said...

Πολύ δημοκράητη τον βρίσκω! Κλείνουμε τα sites των άλλων και ανοίγουμε δικό μας! Σωστός!

1:05 μ.μ.  
Blogger Ecumene said...

Δεχεται σχολια μετα την εγγραφη του χρηστη....

Προσπαθω να μπω....

αλλα φαινεται ειναι τιγκα
η κυκλοφορια στην εισοδο..

:(

1:40 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ευτυχώς που υπάρχει το monitor και τα blog και μάθαμε την είδηση 1 μέρα πρίν την δημοσιεύσουν τα ΝΕΑ
Μ' αρέσειιιιιιιιιιι....

9:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home