Η νομιμοποίηση των παιδεραστών ή πώς καταστρέφουμε συνειδητά την παιδική αθωότητα
Ξέρω, ζούμε σε εποχή ελαστικών συνειδήσεων που χωράει και τις "ιδιαιτερότητες" (προτιμώ την ωμή έκφραση "βίτσια") και τις "διαφορετικότητες" και τη μαλακία που ο καθένας μπορεί να κουβαλάει και να χαμηλώνει χαριτωμένα τον πύχη της για να την κάνει αποδεκτή από τους πολλούς.
Και ναι οφείλουμε -κατα πως φαίνεται- να ανοίγουμε τα μυαλά μας στους νέους αέρηδες που φυσούν.
Αλλά ως εδω και μη παρέκει. Πέιτε με δογματική, συντηρητική, κολημμένη, παραδοσιακή, και ό,τι άλλο υποτιμητικό παρομοίου τύπου σας έρχεται στο νου, αλλά αυτή η είδηση με κάνει έξω φρενών.
Είπα, να τη σκεφτώ και μιά και δυο φορές, μπας και αμβλύνω τις εντυπώσεις. Σκατά! Ακριβώς τον ίδιο θυμό νοιώθω. Για να ακριβολογώ τα ’χω πάρει στο κρανίο.
Αν η υποκρισία έγινε τέχνη και το βόλεμα χόμπυ δεν διανοούμαι ότι η παιδεραστία και η κτηνοβασία θα γίνουν τα επόμενα "must" της εποχής.
Με ενοχλεί επίσης αφάνταστα η λογική του "δεν βαριέσαι, μακρυά απο μας και ό,τι θέλουν ας κάνουν". Τη θεωρώ πηγή όσων απαράδεκτων συμβαίνουν. Ο ωχαδελφισμός και η ανοχή είναι εξίσου εγκληματικά κατά τη γνώμη μου με την παιδεραστία. Μόνο που τα πρώτα για την ώρα δεν τιμωρούνται και τα δεύτερα προτιμώ να παραμείνουν αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Για να εξηγηθώ: ναι η ομοφυλοφιλία δεν με ενοχλεί τόσο αν πρόκειται για ενήλικες που συνεννούν ότι αυτό γουστάρουν και αυτό κάνουν. Όταν όμως πρόκειται για παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω ποιός μαλάκας φαντάστηκε ότι στην τρυφερή ηλικία των 12 υπάρχει κρίση για σεξουαλική συναίνεση. Βέβαια προφανώς ο στόχος δεν είναι καν αυτός. Αλλά ακόμη και ως προπέτασμα καπνού με ενοχλεί.
Θυμήθηκα την ιστορία της Β.
Η Β. ήταν ένα 10χρονο κοριτσάκι με πανέμορφα μακριά μαλλιά. Έπαιζε ανέμελα σε άλλες εποχές -πιο χαλαρές και απονήρευτες- τότε που τα παιδιά ξεχύνονταν στους δρόμους για παιχνίδι και κρυφτό και οι μαμαδες δεν ανησυχούσαν όσο τώρα. Τότε που η σεξουαλική παρενόχληση ήταν άγνωστος όρος και οι συμβουλές περιορίζονταν στο "μην πάρεις καραμέλες από ξένους".
Η Β. πρόσεχε πάντα τους ξένους και δεν δελεαζόταν με καραμέλλες. Άλλωστε, σε αντίθεση με τις στερήσεις της εποχής ζούσε σε ένα ευκατάστατο περιβάλλον, "χορτάτο" από κάθε είδους λιχουδιές και χλιδάτο τόσο ώστε να το ζηλεύουμε όλα τα παιδιά της γειτονιάς.
Το δίπατο σπίτι της γειτόνευε με ένα μικρό αλσύλιο. Αγαπημένο της παιχνίδι: έκοβε φλούδες από τον φλοιό των δέντρων και σκάλιζε βαρκούλες. Μάταια οι γονείς της επέμεναν να μην πηγαίνει στο αλσύλιο. Η Β. δεν έβρισκε τίποτα επικίνδυνο σ’ αυτό το παιχνίδι. Άλλωστε, καραμέλλες από αγνώστους δεν έπαιρνε.
Το θέαμα δεν ξάφνιαζε κανένα πια στη γειτονιά. Ώρες ατέλειωτες ένα πανέμορφο κοριτσάκι στην είσοδο του άλσους να φτιάχνει βαρκούλες. Και από ένα μπαλκόνι απέναντι το βλέμμα μιάς μητέρας να επιβλέπει.
Πόσο χρειάζονται οι καταστροφές? Δευτερόλεπτα, λεπτά, στιγμές, αιωνιότητες? Μία στιγμή συνήθως φτάνει. Ή μπορεί και να ‘ναι παραπάνω αλλά μετά όλοι λένε "έλειψα μόνο για μία στιγμη".
Στο επόμενο αφηρημένο βλέμμα η Β. δεν ήταν στη συνηθισμένη θέση της. Στην επόμενη δυνατή φωνή που την καλούσε δεν απάντησε.
Θυμάμαι πως σουρούπωνε. Ασυνήθιστη κίνηση στη γειτονιά. Περιπολικά, κόσμος, φωνές, αγωνίες. Και μετά οι "μεγάλοι" με τους φακούς αναμμένους να τρυπώνουν στο άλσος.
Η ώρα περνούσε και κανείς στη γειτονιά δεν κοιμόταν. Μέχρι που κάποιος τη βρήκε τα ξημερώματα, πρωί σχεδόν. Ένα άψυχο ταλαιπωρημένο κορμάκι.
Τότε δεν ξέραμε καν τη σημασία των λέξεων. Βιασμός... παρα φύσιν ... παιδεραστής. Όλα αυτά στο παιδικό μυαλό μου φαίνονταν απλώς άσχημα και δυσνόητα. Συνυφασμένα με μία βαριά θλίψη και μία απώλεια.
Και μετά έμαθα τις λέξεις, κατανόησα τα νοήματα. Η ίδια αίσθηση όμως θα με κυνηγά πάντα. Η ίδια αδικία θα με πνίγει. Την Β. θα θυμάμαι όσο κι αν προσπαθώ να γίνομαι μοντέρνα, ανεκτική ή ό,τι άλλο επιτάσσει ο καιρός. Και σε κάτι τετοιες ανοχές θα λέω όχι. Η Β. δεν έδωσε καμία συναίνεση.
Αν οι νόμοι φτιάχτηκαν για να πιάνουν στα δίχτυα τους τα μικρά και ανύμπορα ψαράκια, την ώρα που τα μεγάλα σχίζουν το δίκτυ και περνούν τότε μου είναι αποκρουστικοί. Αν έπαψαν να προστατεύουν κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα τότε μου είναι αδιάφοροι. Αν τώρα αποφάσισαν να βάλουν κάτω από την σκιερή ομπρέλα τους και να προστατέψουν και τους παιδεραστες τότε με εξοργίζουν.
Λαϊκίζω? Ίσως. Αλλά αν το φετεινό καλοκαίρι ένας Ολλανδός τουρίστας βιάσει ένα 12χρονο στην Ελλάδα και μετά πει ανασηκώνοντας αδιάφορα τους ώμους "Oh realy? I didn’t know the law in your country. You see if you do this in Holland it doesn’t matter" τότε ίσως όψιμα προβληματιστούν περισσότεροι.
Αλλά το πρόβλημα είναι ακριβώς εκεί. Τα κάνουμε όλα .. κατόπιν εορτής.
Ετικέτες Ρήσεις
Permalink για το "Η νομιμοποίηση των παιδεραστών ή πώς καταστρέφουμε συνειδητά την παιδική αθωότητα"